Kaip išsirinkti rankšluostį?

PR

Rankšluosčiai yra naudojami kiekvieną dieną, tačiau būdami tokie reikšmingi jie dažnai net nepastebimi. Dažniausiai apie juos susimąstoma tik tada, kai senas nusidėvi ir laikas pirkti naujus.

Nors medvilniniai rankšluosčiai yra patys populiariausi, tačiau tai tikrai nėra vienintelis pasirinkimas. Prekyboje jų pasiūla – labai plati, tad aptarsime kelis svarbius niuansus, kurie padės rasti ilgai ir kokybiškai Jums tarnausiantį rankšluostį.

  •  Sudėtis

Geriausias pasirinkimas yra natūralaus pluošto rankšluosčiai. Būtinai susižinokite – kokia yra jo sudėtis. Geriausias kainos bei kokybės santykis yra medvilniniai rankšluosčiai. Jie ne tik puikiai sugeria drėgmę, tačiau taip pat yra labai švelnūs, puikiai tinka asmenims, kurie turi jautrią odą.

 Kita gera alternatyva yra lininiai. Tačiau jie tinka tik veidui, kadangi gana sunkiai sugeria drėgmę.

  • Storumo niuansai

Rankšluosčio storis lemia jo sugeriamumo kokybę. Jeigu namuose norite turėti atskirus skirtus žiemai ir vasarai, tokiu atveju žiemos metu rinkitės storesnius, kad jie labiau sugertų drėgmę, o vasarai tiks ne tokie stori, kadangi šiltomis dienomis visiškas nusisausinimas išėjus iš dušo nėra būtinas. Optimalus storis visiems metų laikams yra nuo 400 iki 600 g/m2.

  •  Stilius

Ieškant tinkamiausio rankšluosčio būtent stilius vertinamas labiausiai. Visgi, mes siūlytumėte pirmiausia susipažinti su jo sudėtimi, gramatūra bei kitais niuansais ir tik radus tinkamą – peržiūrėti stiliaus galimybes. Dizainai tikrai labai įvairūs, tad kiekvienas ras sau tinkamą modelį.

  •  Kilpų aukštis

Kilpų aukštis yra svarbi savybė, kuri padeda rasti geros kokybės rankšluostį. Blogas pasirinkimas tiek per ilgos, tiek per trumpos kilpos. Kraštutiniai variantai yra 3 mm ir 10 mm, tad reikėtų ieškoti kažko per viduriuką. Tiek per didelės, tiek per mažos kilpos dažniausiai prisideda prie greitesnio gaminio susidėvėjimo. Ypač kai jis skalbiamas dažnai.

  • Pasiuvimo kokybė

Galiausiai, svarbus kriterijus yra ir pasiuvimo kokybė. Jeigu galite apžiūrėti rankšluostį „gyvai“ – tokiu atveju įvertinkite ar jis yra susiūtas tvarkingai, ar nėra palikta kampelių, kraštelių… Jeigu perkate internetu – tuomet  svarbiausia pasirinkti patikimas prekybos vietas. Tai užtikrina, kad įsigytas gaminys bus geros kokybės.

Naujienos iš interneto