Rotacinis ar plokštelinis rekuperatorius. Kuris geresnis?

PR

Oras namuose atlieka kur kas svarbesnę funkciją nei galėjote pagalvoti. Dažniausiai vertinama tik oro temperatūra tikintis, kad to puikiai užteks, jog dienos bus malonios, o naktimis pavyks saldžiai miegoti. Deja, dažniausiai rezultatas nepatenkina šiuolaikinio žmogaus poreikių, kuris nori kasdien kvėpuoti tyru bei šviežiu oru. Pagalba – rotacinis rekuperatorius.

Tiesa, greta jo vis dažniau vertinami ir plokšteliniai, tad nurodysime pliusus ir minusus, charakteristikas, kurios padės rasti Jums labiausiai tinkamą įrangą namams.

Rotacinis rekuperatorius vertinamas kur kas labiau nei plokštelinis ir tai lemia kelios pagrindinės savybės:

  • Šio tipo sistema suteikia galimybę grąžinti drėgmę, tad namuose visada bus tinkamas mikroklimatas. Natūralu, kad namuose per sausas oras kenkia ne tik žmogui, tačiau ir baldams, kitiems daiktams, tad svarbu rinktis tokią sistemą, kuri pasirūpins geru mikroklimatu.
  • Žinoma, rotacinis rekuperatorius taip pat vertinamas ir dėl geriausio šilumos grąžinimo koeficiento, kuris suteikia galimybę gyventi ne tik ekologiškai, tačiau ir ekonomiškai.  Sistema padeda sėkmingai grąžinti net iki 80 procentų šilumos energijos.
  • Taip pat rotacinis rekuperatorius pasižymi ir pačiu aukščiausiu vidutinės temperatūros efektyvumo koeficientu, kuris lemia mažesnes kainas. Svarbi būtent ne pati aukščiausia, tačiau vidutinė temperatūra, kuri dažniausiai palaikoma patalpose.

Dėl tinkamiausios sistemos pasirinkimo visada verta kreiptis į profesionalus, kurie įvertinę ne tik Jūsų poreikius, tačiau ir pastato charakteristikas – gali patarti, kuri sistema Jums labiausiai tinka.

Taip pat siūlome ne tik atsakingai rinktis, tačiau taip pat ir labai atsakingai montuoti. Geriausia montavimo darbus palikti profesionalams, kurie puikiai išmano visas smulkmenas ir gali užtikrinti, kad montavimas bus greitas ir paprastas, tuo pačiu – nebus brangus. Net ir pačios mažiausios klaidos, netikslumai, gali apsunkinti montavimo darbus, tad geriausia iškart bendradarbiauti su tais, kurie viską atliks tvarkingai ir ilgam laikui.

Jeigu norite gyventi šiltai, jaukiai ir džiaugtis grynu oru namuose – tokiu atveju tinkamas rotacinis rekuperatorius gali pakeisti Jūsų gyvenimą. Svarbiausia – ryžtis jį integruoti savo namuose. Tuomet gyvenimo kokybė pakils kur kas labiau!

Naujienos iš interneto