10 patarimų, kaip laimėti viešąjį pirkimą

PR

Visi norime, kad mums pasisektų. Tas pats galioja ir dalyvaujant viešuosiuose pirkimuose. Deja, bet dalyvavimas pirkimuose ne visada būna sėkmingas. Tie, kurie daugiau tam skiria laiko, daugiau žino už tuos, kurie tam, tiek laiko neskiria. Žemiau yra išvardinti 10 patarimų, kurie turėtų padėti, norint laimėti viešąjį pirkimą.

  1. Būkite išrankūs. Visų pirmiausia, dalyvaukite tik tuose konkursuose, kuriuose tikimybė, kad laimėsite yra didelė. Dalyvavimas pirkimuose užima ganėtinai daug laiko, todėl geriau praleiskite jį ieškant geriausių jums pasiūlymų, nei švaistyti laiką pirkimams, kuriuos tikėtina, kad nelaimėsite.
  2. Būkite pasiruošę. Skirkite laiko, standartizuodami visus dokumentus, reikalingus konkursams, kaip kokybės įrodymo dokumentus, savo sąskaitas, draudimą ir kt. Svarbu turėti visa tai elektroniniu pavidalu, kad prireikus, tai būtų galima greitai pateikti. Taip pat, būkite pasiruošę strategiją, kurios laikysitės iki konkurso pabaigos.
  3. Pasirinkite komandą. Dalyvavimas pirkimuose, tai nėra vieno žmogaus darbas. Įtraukite pagrindinius darbuotojus, administratorius ir visą valdymo personalą. Taip pat, naudinga apsvarstyti galimybę naudoti išorinius išteklius, įskaitant konsultantus.
  4. Įvertinkite jų poreikius. Galvokite apie patį pirkėją ir jo poreikius. Tam skirtas didelis dėmesys, gali būti svarbiausias raktas į laimėjimą. Naudinga, viską išsiaiškinti dar pirmajame susitikime prieš dalyvaujant pirkime, taip pat, galima papildomai pasidomėti apie įmonės vykdomą veiklą. Tai leis, labiau suprasti, kokių konkursų reikia būtent tai įmonei.
  5. Atsakykite į klausimus. Apgalvokite – prastas atsakymas gali sulaikyti klientą nuo jūsų pasiūlymo. Bet visų svarbiausia yra būti sąžiningu – protingas klientas išsiaiškins jei meluosite Nepalikite neatsakytų klausimų. Jei nesupratote klausimo tikrosios prasmės, verčiau išsiaiškinti ir atsakyti, nei palikti neatsakytą klausimą.
  6. Sužinokite faktus. Palaikykite glaudų ryšį su pirkėju. Būtinai klauskite jo, jei manote, kad jums reikia daugiau informacijos. Tai ne tik jums bus naudinga, o klientas bus linkęs labiau jumis pasitikėti ir rodys daugiau noro sudalyvauti jūsų siūlomuose konkursuose.
  7. Visada prašykite atgalinio ryšio. Nesvarbu ar laimėsite ar pralaimėsite, tačiau konstruktyvūs atsiliepimai palengvins kito pirkimo vykdymo eigą. Reaguokite į kritiką tinkamai ir darykite iš to išvadas kituose konkursuose.
  8. Parašykite aiškų ir įtikinamą konkurso pasiūlymą. Pasiūlymas turi būti aiškus ir trumpas. Rekomenduojama pasiūlymą papildyti įvairiais vaizdais, kaip diagramos, grafikai ar iliustracijos, žinoma, jei tik jie geriau padeda perteikti tai ką norima. Kuo daugiau aiškumo, tuo sklandesnė konkurso vykdymo eiga bus. Todėl skirkite atitinkamai tam laiko.
  9. Įsitikinkite, kad įmonės informacija teisinga. Įsitikinkite, kad teisingai parašėte visų bendrovių pavadinimus ir kitą informacija, į kurias kreipiatės pirkimo metu. Dėl šios neatidumo klaidos, galite prarasti arba suklaidinti potencialius klientus.
  10. Pateikite tik tikslią informaciją. Įsitikinkite, kad visa reikalinga informacija yra įrašyta pirkimo dokumentuose. Dažniausiai tai būna draudimo informacija, kainų lentelės, intelektinės nuosavybės teisės. Taip pat, naudinga yra paminėti jūsų įmonės profilį, informaciją apie galimybę daryti sąlygų pakeitimus.

Informacijos šaltinis: https://pirkimai365.lt/

Naujienos iš interneto