Lentvariečių lūkesčiai artėja prie realybės

Gruodžio 9 d. Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos aktų salėje visuomenei buvo pristatyti projekto „Valstybinės reikšmės rajoninių kelių Nr. 4707 Grigiškės–Lentvaris–Dobrovolė ruožo nuo 4,9 km iki 5,2 km (Klevų g. ir Fabriko g.) bei Nr. 4727 Trakai–Lentvaris–Mūrinė Vokė ruožo nuo 7,0 km iki 7,6 km (Geležinkelio g. ir Vilniaus g.) ties geležinkelio pervaža rekonstravimo ir tunelio kelyje Nr. 4707 Grigiškės–Lentvaris–Dobrovolė 4,95 km naujos statybos techninio darbo projekto parengimas“ projektiniai pasiūlymai.

„Lentvariečių lūkesčiai, kad vietoj pervažos būtų įrengtas tunelis, artėja prie realybės, tačiau šis procesas nebus lengvas ir reikės gyventojų supratimo bei palaikymo. Teks patirti ir nepatogumų, bet įgyvendinus projektą, turėsime tunelį, kuris tikrai tikiu, kad išvaduos nuo laiko gaišinimo, skubėjimo ir kito patirto streso,“ – sako merė Edita Rudelienė.

Projektiniuose pasiūlymuose numatyta panaikinti esamą vieno lygio geležinkelio pervažą Lentvario miesto centrinėje dalyje, valstybinės reikšmės rajoniniame kelyje Nr. 4707 Grigiškės–Lentvaris–Dobrovolė penktame kilometre, taip išsprendžiant automobilių transporto ir pėsčiųjų bei dviratininkų prastovas dėl vykstančio traukinių eismo. Išardžius esamą pervažą, atviru būdu, atskirais etapais ir nenutraukiant traukinių eismo, planuojamas įrengti 64,0 m ilgio tunelis, o geležinkelio keliai atstatomi į esamus aukščius.

Iki 2020 metų kovo mėn. planuojama turėti leidimą statybai. Gavus visus derinimus ir leidimus, darbai bus vykdomi toliau.

 

Trakų rajono savivaldybės administracijos informacija

Naujienos iš interneto