Lentvariečiai reiškia susirūpinimą dėl geležinkelio pervažos-tunelio techninio projekto įgyvendinimo

2019 m. gruodžio 9 d. 17:30 val. Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos aktų salėje (Klevų alėja 26, Lentvaris) vyks geležinkelio pervažos-tunelio techninio projekto projektinių siūlymų viešasis svarstymas. „Trakų žemės“ redakcija gavo lentvariečių laišką, kuriame reiškiamas susirūpinimas dėl būsimo projekto įgyvendinimo. Žemiau spausdiname lentvariečių laišką:

Pramonės g.

Mes, kaip Vokės gatvėje dirbanti įmonė, susipažinusi su geležinkelio pervažos rekonstrukcijos techninio darbo projekto  sprendiniais, esam sunerimę dėl pėsčiųjų ir transporto judėjimo organizavimo šio  projekto įgyvendinimo laikotarpiu. Nagrinėjant projekto sprendinius, suprantame, kad Pramonės gatvė bus vienintelis aplinkkelis lengvajam ir sunkiasvoriam transportui iš Fabriko g. patekti į Vokės ir Kęstučio gatvių teritorijas. Pagal projektuotojų skaičiavimus, 1708 automobiliai per parą bus papildomai nukreipti į Vokės gatvę Pramonės gatve-aplinkkeliu. Mums, kaip įmonei, labai aktualu tinkamas susisiekimas pėstiesiems, tinkamas privažiavimas tiek lengvajam, tiek sunkiasvoriam transportui. Šiai dienai Pramonės gatvė yra visiškai netinkama nei pėsčiųjų, nei transporto judėjimui, o juolab tokiam dideliam srautui.

Kaip mokinių, lankančių Lentvario pradinę mokyklą ir Lentvario M. Šimelionio gimnaziją, tėvai, esam sunerimę, kaip bus užtikrintas mokinių atėjimas į šias švietimo įstaigas, ypač Lentvario pradinę mokyklą? Ar mokiniai  galės saugiai eiti į mokyklą ir iš jos grįžti rekonstruojama Fabriko gatve iki pervažos ir toliau.

Tikimės, kad tiek miesto bendruomenė, tiek verslo atstovai, tiek Jūs, kaip informacijos skleidėjai, aktyviai dalyvaus  techninio darbo projekto pristatyme 2019 m. gruodžio 9 d., kur visi galėsime gauti atsakymus į rūpimus klausimus iš šį projektą rengiančių  projektuotojų – UAB „Plentprojektas“, o taip pat Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir Susisiekimo ministerijos atstovų, kurių dalyvavimo tikimės.

 

Pridedame keletą nuotraukų, kurios manome geriau atspindės Pramonės gatvės būklę, kuri tarnaus kaip aplinkkelis, norint iš Fabriko gatvės pateikti Vokės gatvę ir jos prieigas. Vaizdai fiksuoti 2019 m. sausio-kovo mėn.

Gražios dienos linkėdama,

Dalia Kėvalaitė-Milinavičienė,

Lietuvos ir Vokietijos UAB JŪSŲ NAMAS

Šaltinis – http://www.traku-zeme.lt/lentvarieciai-reiskia-susirupinima-del-gelezinkelio-pervazos-tunelio-techninio-projekto-igyvendinimo/

Naujienos iš interneto