Ilgai laukti pokyčiai: nuo sekmadienio atnaujinti tvarkaraščiai ir 40 traukinių reisų į Kauną

Keliauti saugiai ir patogiai kviečianti „Lietuvos geležinkelių“ grupei priklausanti keleivių vežimo bendrovė „LG Keleiviams“ jau nuo sekmadienio pristato atnaujintus traukinių tvarkaraščius. Ilgai laukti pokyčiai  laukia Vilnius–Kaunas keleivių: grįžusi tiesioginė jungtis pasiūlys net 40 traukinių reisų per dieną, leisiančių patogiai keliauti tarp dviejų didžiųjų Lietuvos miestų.

Pasibaigus pirmajam „Rail Baltica“ europinės geležinkelio vėžės tiesimo darbų etapui, grąžinamas tiesioginis susisiekimas su Kaunu traukiniais. Iš Vilniaus nuvykti į Kauną ir atgal 40 kartų per dieną bus galima jau nuo šio sekmadienio. Antruoju projekto darbų etapu bus tęsiami infrastruktūros rangos darbai: tiesiama nauja europinio standarto vėžė ir iešmai, baigiami tunelių statybos darbai, ant bėgių montuojami vibraciją bei triukšmą mažinantys slopintuvai, įrengiamos triukšmą slopinančios sienelės, todėl, siekiant užtikrinti keleivių saugumą, atkarpoje Palemonas-Kaunas traukiniai važiuos šiek tiek lėčiau negu įprastai.

Vienkartinių maršruto Vilnius–Kaunas bilietų kainos nesikeičia ir lieka tokios pačios, kokios buvo iki Palemono eismo pertraukos pradžios:  nuo 4,80 iki 7,00 euro. Su mėnesiniu terminuotu bilietu keleiviai galės sutaupyti net iki  55 proc. nuo pilnos vienkartinio bilieto  kainos. Bilietams taip pat yra taikomos įvairios papildomos nuolaidos: studentai keliauja su 50 proc., moksleiviai – 30 proc., senjorai ir neįgalieji – nuo 50 iki 80 proc. nuolaida. Keleiviams, norintiems vykti kartu su augintiniu, 2 klasės vagonuose bilietas kainuoja tik 30 proc. pilnos bilieto kainos. Visi keliaujantys šiuo maršrutu, kurio pirma arba paskutinė stotelė yra Vilnius–Kaunas, dviratį 2-ąja klase gali vežtis be papildomo mokesčio.

Kartu su tiesiogine jungtimi traukiniu Vilnius–Kaunas grįžta ir maršrutas Kaunas–Šiauliai savaitgaliais.

Naujieji tvarkaraščiai sudaryti taip, kad kuo daugiau keleivių galėtų ne tik kasdien traukiniu vykti į darbus, mokymo įstaigas ir grįžti iš jų, bet rinktųsi saugų ir ekologišką keliavimo būdą savaitgalio bei laisvalaikio išvykoms. Detali informacija pateikiama interneto svetainėje www.traukiniobilietas.lt arba paskambinus keleivių informacijos telefonu +370 700 55111.

Justina Molytė,

Komunikacijos departamentas

AB ,,Lietuvos geležinkeliai”

Naujienos iš interneto