- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Būkime saugūs kelyje

[1]

Vilniaus apskr. VPK Trakų r. PK pareigūnai, minėdami artėjančią Pasaulinę dieną žuvusiesiems eismo įvykiuose atminti, 2019 m. lapkričio 15–18 d. Trakų rajone organizavo akcijas, kurių tikslas vykdyti pėsčiųjų ir vairuotojų pareigų pėstiesiems kontrolę, tikrinti, ar piliečiai segi atšvaitus pagal Kelių eismo taisyklių reikalavimus ir dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į kiekvieno asmeninę atsakomybę už savo elgesį kelyje.

Akcija prasidėjo nuo ankstyvo ryto ir vyko iki vėlaus vakaro. Policijos pareigūnai prie Trakų pradinės mokyklos tikrino, ar mažieji eismo dalyviai segi atšvaitus, ar turi kitą šviesą atspindintį elementą. Džiugu, kad visi vaikai turėjo atšvaitus, tačiau tėvai, atvežę vaikus į mokyklą, atšvaitų nesegėjo.

Apie 17.15 val. akcijoje dalyvavusios Trakų r. PK bendruomenės pareigūnės kelio Trakai–Rūdiškės–Pivašiūnai–Alytus 11 kilometre (šalia Šklėrių miško) pastebėjo įtartinai manevruojantį, į priešpriešinę eismo juostą išvažiuojantį automobilį. Įtarusios, kad automobilį vairuoja galimai neblaivus asmuo, sustabdė automobilį. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo pil. V. V., gim. 1991 m., kuriam buvo nustatytas 3,78 prom. neblaivumas. Piliečiui pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str.

Priemonės vykdymo metu buvo patikrinta daugiau nei 500 eismo dalyvių, išdalyta 400 atšvaitų. 15 asmenų surašyti administracinio nusižengimo protokolai už pėsčiųjų padarytus kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Vilniaus apskr. VPK Trakų r. PK inf.