- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Jaunieji Europos muai tai čempionato prizininkai tikisi dar didesnių pergalių

[1]

Lapkričio 12 dieną rajono savivaldybės merė merė Edita Rudelienė su įspūdingomis pergalėmis pasveikino ir įteikė padėkos raštus bei dovanėles jauniesiems muai tai sportininkams – Jurgitai Slugevičiūtei ir Aleksandrui Kapanadzei bei jų treneriui Andrejui Zemitanui.

Lentvarietė Jurgita Europos muai tai čempionate iškovojo trečiąją, o liudvinavietis Aleksandras – antrąją vietas.Treneris pasidalijo įspūdžiais iš šio čempionato ir išreiškė viltį, kad jo auklėtiniai kitąmet kausis svarbiausiame – pasaulio vaikų ir jaunimo čempionate.

Muai tai, dar vadinamas tailandietišku boksu, reikalaujantis labai daug ištvermės, gero fizinio pasirengimo, susikaupimo kovos menas. Šių savybių jauniesiems sportininkams tikrai netrūksta. Jų negąsdina ir atstumas, kurį turi kasdien įveikti, kad pasiektų treniruočių salę Trakų Vokėje. Jurgita iš Lentvario į treniruotes keliauja dviračiu, Aleksandras iš Liudvinavo – ir dviračiu, ir autobusu, ir pėsčiomis.

Abu jaunieji sportininkai priklauso muai tai klubui „Lotosas“. Dešimtokė Jurgita treniruojasi  dvejus metus, tačiau jos sportiniai rezultatai neapvilia klubo vadovo lūkesčių. Treneris pabrėžė, kad drauge su savo auklėtiniais  labai stengiasi, kad dėl intensyvių treniruočių nenukentėtų jų mokymasis.

Norint išlaikyti pasiektą sportinio meistriškumo lygį ir augti, stiprėti, tenka ne tik kasdien treniruotis, bet ir dažnai vykti į stovyklas bei varžybas. Tačiau, pasak trenerio, Jurgita nėra praleidusi pamokų be priežasties ir puoselėja svajones baigusi gimnaziją siekti aukštojo išsilavinimo.

„Džiaugiuosi, kad Trakus ir Lietuvą garsina jauni, perspektyvūs mūsų krašto sportininkai. Linkėdama gerų sporto rezultatų linkiu taip pat atkakliai siekti ir gyvenimo tikslų. Sportui reikia daug jėgų, tačiau jis išugdo tikrus kovotojus, kurių negąsdina ir nestabdo iškilę sunkumai“, – pastebėjo merė, pakvietusi savo svečius pasivaišinti saldainiais ir šimtalapiu.

Trakų rajono savivaldybės informacija