- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Sėkmingai vykdyta policinė priemonė

[1]

Trakų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai, siekdami užkardyti ir išaiškinti neteisėto alkoholinių gėrimų ir tabako gaminių realizavimo atvejus bei kitus teisės pažeidimus, susijusius su alkoholio ir kitų akcizais apmokestintų prekių apyvartos kontrole, rugsėjo 6 d. vykdė sustiprintą policinę priemonę. Šios priemonės tikslas ‒ nustatyti prekybos akcizinėmis prekėmis galimus pažeidimus (prekyba alkoholiu ir kontrabandinėmis cigaretėmis).

Patikrinimo metu pareigūnai rado ir paėmė 142 įvairių rūšių cigarečių pakelius be Lietuvos Respublikos nustatyto pavyzdžio banderolių, 0,5 l ir 1,5 l talpos butelius su skysčiu, turinčiu alkoholio kvapą.

Pradėtos administracinio nusižengimo teisenos dėl akcizais apmokestinamų prekių (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją) įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 str.) bei neteisėto stiprių alkoholinių gėrimų, raugalo, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) gaminimo, įgijimo, laikymo, gabenimo (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 137 str.).

Trakų r. PK inf.