Nuo pardavimų vadybininkės iki vadovės: sėkmės istorijai reikėjo drąsos

PR

Kai dirbi mėgstamą darbą, o tai darai su užsidegimu, tuomet aplanko ir sėkmė, ir įvertinimas. Tuo įsitikino Lina Juodelė, prieš 8 metus karjerą pradėjusi kaip „Tele2“ pardavimų vadybininkė ir jau išbandžiusi ne tik salono, bet ir skirtingų didžiųjų šalies regionų vadovės pareigas.

„Karjeros tikslingai net nesiekiau, tiesiog dirbau mėgstamą darbą, dariau tai su užsidegimu. Su vyru buvome ką tik sukūrę šeimą, norėjosi užsidirbti. Mūsų įmonės vadybininkų alga priklauso nuo pardavimų, kuo jie geresni, tuo ir atlyginimas didesnis. Kai rezultatai tapo tokie geri, kad net kolegos iš kitų regionų pradėjo lankytis klausdami patarimų – man pasiūlė vadovauti salonui“, – sėkmingą darbo pradžią prisiminė L. Juodelė.

Tačiau naujoje pozicijoje L. Juodelei neteko ilgai užsibūti – netrukus jai buvo patikėtos Kauno regiono vadovės pareigos.

„Aš nesu kažkuo išskirtinė, tiesiog „Tele2“ kaip darbdavys yra dosnus – dalijasi tiek sėkme, tiek galimybėmis. Jei tik yra noro, visos sąlygos tobulėti, pasiekti ir uždirbti yra suteikiamos. Iš patirties žinau, kad geru pardavimų vadybininku galima tapti: įmonė nuolat rengia įvairiausius mokymus, suteikia visus įrankius, o taip pat ir laisvę priimti sprendimus“, – pasakojo L. Juodelė.

 

Jokio nuobodulio ir rutinos

Vis dėlto Lina Juodelė pripažįsta, kad kiekvienai sėkmės istorijai reikia drąsos – jai pačiai jos daugiausiai prireikė grįžus į darbą po motinystės atostogų.

„Po dvejų metų pertraukos net ir senosios pareigos atrodė kaip naujos, o čia vėl iššūkis iš darbdavio – tapk Vilniaus regiono vadove! Parodytas pasitikėjimas įkvėpė, tačiau buvo nedrąsu, kurį laiką svarsčiau, ar priimti pasiūlymą. Pati esu kaunietė, vaikelis mažas, iš pradžių galvojau, kad bus sunku. Tačiau išdrįsau ir dabar džiaugiuosi, kad netenka patirti rutinos“, – sakė dabar jau Rytų regiono vadovė.

Pasak L. Juodelės, būtent tokie iššūkiai ir vis besikeičiančios pozicijos nulėmė tai, jog 8 metai toje pačioje bendrovėje neprailgo.

„Kiekviena diena vis kitokia, kaip pirmoji. Už mane ilgiau dirbančių kolegų taip pat netrūksta, manau, visus mus motyvuoja darbo pobūdis: daug veiksmo, jokio nuobodulio bei nuolatiniai iššūkiai. Ne mažiau svarbi ir įmonės kultūra, vertybės bei komandinė atmosfera“, – teigė L. Juodelė.

Anot pašnekovės, nors dirba skirtinguose miestuose, salonuose ir pozicijose, tačiau visi „Tele2“ darbuotojai yra kaip šeima.

„Tai nulemia ir plokščia įmonės struktūra: darbiniuose santykiuose nesijaučia hierarchinių skirtumų, kiekvienas vadovas yra labiau pagalbininkas ir patarėjas, padedantis siekti ne tik bendrovės, bet ir asmenių darbuotojo rezultatų“, – sakė L. Juodelė.

 

Alga – ne mažiau svarbi

L. Juodelė pasakoja, kad tokia lydere stengiasi būti ir pati: skatinanti ir pastebinti kiekvieno darbuotojo potencialą bei norą augti. Kaip tik šiuo metu Švenčionyse ir Ignalinoje komandas plečianti Rytų regiono vadovė teigė, jog ieškodama naujų kolegų, daugiausiai dėmesio skirianti asmeninėms kandidatų savybėms.

„Dirbant „Tele2“ svarbiausia yra noras tobulėti ir drąsa priimti iššūkius, o šias savybes atskleisti darbo patirties bei gyvenimo aprašymuose nėra paprasta. Todėl atrankose degančios kandidato akys neretai nugali įspūdingus CV – tokius kiekvienas norintis galės susikurti jau pradėjęs dirbti pas mus“, – sakė L. Juodelė.

Ji pastebi, kad be suteikiamų galimybių tobulėti ir pasiekti daugiau, „Tele2“ savo darbuotojus motyvuoja ir atlyginimais.

„Nuo kitų darbdavių „Tele2“ skiriasi tuo, jog algą pardavimų vadybininkams ne duoda, bet leidžia ją užsidirbti patiems. Todėl kiekvieno mėnesio atlyginimas yra tiesiogiai susijęs su darbuotojo pastangomis, o užmokesčio lubų nėra“, – teigė L. Juodelė.

Tokia atlyginimo sistema kartais suglumina naujus darbuotojus, tačiau jie labai greitai supranta, kad jaudintis, jog uždirbs per mažai, tikrai nėra reikalo.

Tai rodo ir naujausi reitingai – „Verslo žinios“ bendrovę „Tele2“ pripažino geidžiamiausiu šių metų darbdaviu Lietuvos technologijų sektoriuje. Operatorių įvertino ir specialistų paieškos portalas „CVMarket.lt“ – jų rengiamuose „Patraukliausio Lietuvos darbdavio“ rinkimuose „Tele2“ pateko į TOP 10-tuką.

Kaip prisijungti prie „Tele2“ komandos?

Jei domitės technologijomis ir drąsiai priimate naujus iššūkius, „Tele2“ kviečia išbandyti savo jėgas ir sudalyvauti atrankoje pardavimų vadybininko Vilniuje darbo vietai užimti. Daugiau apie šią ir kitas karjeros galimybes sužinoti galite internetiniame tinklapyje https://karjera.tele2.lt/.

 

„Tele2“ informacija

Naujienos iš interneto