Tarptautinis projektas Lentvaryje

Projekto vadovė Rasa Bačiulienė su Lentvario „Versmės“ gimnazijos mokiniais

Trakų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Lentvario filiale atidaryta tarptautinio projekto „Kol gyveni, tol ir mokaisi“, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, piešinių paroda. Lietuvos ir Didžiosios Britanijos moksleivių piešiniai iliustruoja rusų ir anglų patarlių leidinį „Русско-английские пословицы. Век живи, век учись. Russian-English proverbs. Live and Learn“, kuris prestižinėje tarptautinėje Londono knygų mugėje šiais metais buvo nominuotas „Iternational Excellence Awards 2019“ tarp trijų geriausių pasaulyje kategorijoje „Educational Learning Recourses“.

Lentvario „Versmės“ gimnazijos mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime ir leidinio pristatyme. Patarlės yra tradiciniai posakiai, atspindintys kalbos turtingumą ir tautos charakterį, atskleidžiantys tautos savitumo išraišką. Todėl patarlių perteikimas jaunajai kartai yra labai svarbi ugdymo priemonė. Projektu siekiama skatinti vaikus vaizdingai kalbėti gimtąja kalba ir turtinti kalbos žinias, o drauge mokytis svetimos kalbos ir ją tobulinti per kūrybinę raišką.

Piešinių paroda veiks iki gegužės 18 d. Nepraleiskite progos apsilankyti ir pasigrožėti įspūdingais mokinių darbais.

Rasa BAČIULIENĖ,

Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto Užsienio kalbų instituto Dalykinių kalbų tyrimų katedros tyrėja, projekto vadovė

Naujienos iš interneto