AŠ – LENGVAATLETIS!

Š. m. balandžio 13 d. startavo Lentvario m. seniūnijos projektas „Sveika šeima – aktyvi šeima“. Tikslas – per fizinę saviugdą ir fizinio aktyvumo įsivertinimą pritraukti vis daugiau vaikų, jaunimo ir garbaus amžiaus žmonių, kiekvieną savaitgalio popietę skirti sau, savo šeimai!

Lentvario senjorai – „Bočiai“ (vadovė L. Stanišauskienė), svečiai iš VŠĮ Trakų neįgaliųjų užimtumo centro (vadovė N. Kerinienė), tėveliai aktyviai dalyvavo šiaurietiško ėjimo 5000 žygsnių žygyje su Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro visuomenės sveikatos administratore Virginija Rudaminiene. Žygio metu V. Rudaminienė vykdė sveikatingumo apklausą, žinių įsivertinimą.

Rūdiškių sporto klubo komanda supažindino šeimas su nauja sporto šaka – Diskgolfiu.

Tėveliai, svečiai, Lentvario m. bendruomenės nariai turėjo galimybę pasiklausyti kineziterapeutės, sveikos gyvensenos edukologės J. Veliulytės paskaitos „Ydingi vaikų laikysenos įpročiai”.

Gražų saulėtą rytą dalyvių puiki nuotaika, išradinga LMŠG kūno kultūros mokytojos – J. Kerdokienės pramankšta, vaikų sportinis entuziazmas, tėvelių aktyvus dalyvavimas TRIKOVĖS varžybose apvainikavo šventę į vieną gražų renginį. Šiais metais tradiciniame konkurse „Aš –lengvaatletis“ dalyvavo virš 100 dalyvių (organizatoriai – TRKKSC lengvaatlečiai ir Lentvario m. seniūnija).

Renginyje dėl apdovanojimų lengvosios atletikos varžybose varžėsi Trakų rajono jaunieji lengvaatlečiai, svečiai iš Vilniaus, bei buvę lengvaatlečiai. „Aš – lengvaatletis“ konkurso taurės „Šauniausias lengvaatletis“ įteiktos: Gabijai Kurminaitei (mokinių tarpe), Dariui Mechovskiui (suaugusiųjų tarpe) ir Mantui Sudnikovičiui – trikovės jauniausiam dalyviui.

Šventės metu dėl medalių dalyviai varžėsi 4-se amžiaus grupėse (moterys, vyrai). Vaikų amžiaus grupėje nugalėtojais tapo: Austėja Platač ir Kristijonas Valiuk – pirmoji vieta, Deimantė Tolstych ir Maksimilian Kitov – 2 vieta, Emilija Ševeliova (iš Trakų) ir Artur Vasilčenko – 3 vieta. 2007–2005 g. m. amžiaus grupėje pirma vieta – Gytis ir Gabija Kurminai, Kamilė Sudnikovičiūtė ir Sebastian Šilobritas (2 vieta), Gabija Agota Makšeckaitė ir Nedas Nedveckas dalinosi 3 vieta.  Jaunimo tarpe: Karolina Boborikaitė ir Tadas Vikšraitis (pirmoji vieta), Karolina Čepelevaitė ir Tamosynas Lukas (2 vieta), trečiaja vieta dalijosi: Laura Klimantavičiūtė, Erik Keizik ir Ivona Zaleskytė (Rūdiškės). Didžiuojamės ugdytinių tėveliais (suaugusiųjų grupėje), kuriuos lydėjo sėkmė: Juliją Vasilčenko ir Darių Mechovskį – tai pirmosios vietos nugalėtojai, antrą vietą iškovojo: Laura Platač-Sakavičiūtė ir Vladas Sudnikovičius, trečioji vieta atiteko: Viktorijai Augunienei ir Andrėj Vasilčenko.

Šventės dalyvius pasveikino Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos direktoriaus pavaduotojas Darius Mechovskis, apdovanojimus teikė LR Seimo vicepirmininko Jono Liesio patarėja Vilma Puišienė, Lentvario bendruomenės pirmininkė Audronė Dailidėnienė.

Šios šventės metu Lentvario pradinės mokyklos bendruomenė vykdė mokinių atranką į Trakų rajono lengvosios atletikos trikovės varžybas. Dėkojame jiems už partnerystę ir bendradarbiavimą.

Dėkojame rėmėjams, bendraminčiams, partneriams, lengvosios atletikos būrelio nariams, jų tėveliams, seneliams ir buvusiems lengvaatlečiams už suteiktas geras emocijas ir puikią nuotaiką.

„Drauge mes ugdome ne tik sportininką, sveiką savo šalies pilietį, drauge mes nutiesiam kelius jaunai asmenybei į savęs atradimo pasaulį“- šiais žodžiais kalbėjo L. Sinkevičenė TRKKSC trenerė – sporto mokytoja (legvaatletė).

Laima SINKEVIČIENĖ, projekto „Sveika šeima – aktyvi šeima“ koordinatorė 

Naujienos iš interneto