- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

„Flanšo skliautai“ – naujoje erdvėje „Lokomotif“

[1]

„Lokomotif“ – tai didelių langų kambarys kūrybai, erdvė pokalbiams, ekspozicijoms, dirbtuvėms, rezidencijoms, koncertams. Vos 15 minučių kelio traukiniu nuo Vilniaus nutolusi erdvė įsikūrė istoriniame 1862 m. pastatyto Lentvario geležinkelio stoties pastato antrame aukšte.

XIX a. viduryje projektuotas kaip apartamentai carui, o vėliau paverstas komunaliniu butu, šiandien statinys veikia kaip daugiafunkcis pasažas. Po jo stogu – ne tik traukinių stoties laukiamasis ir administracinės patalpos, bet ir kavinė-baras, siuvykla, dėvėtų drabužių parduotuvė, o antrame aukšte nuo šiol ir nauja meno erdvė.

Tikimasi, kad nauja vieta miesto žemėlapyje virs migruojančios ir kintančios kultūros tašku: aktyvuos nepelnytai pamirštą istoriją ir ateities vizijų kūrimą, įtrauks į diskusijas, prisidės prie vietos identiteto paieškų ir skatins apmąstyti kitus vietos bei meno scenarijus.

Balandžio 30-ąją 19 val. erdvė atsidarys su pirmuoju renginiu-inauguraciniu vakaru „Flanšo skliautai“. Naujos vietos scenografiją garsais padės perprasti „Local Girls“, „ievaie“, „Emkidu“, o skoniais – vietinė kavinė „Loko Cafe“. Renginys atviras ir nemokamas.

Naujos susitikimų erdvės „Lokomotif“ atidarymas Lentvaryje
2019-04-30 19:00 val.
Lentvario geležinkelio stotis, Geležinkelio g. 13, II a.

Kuratoriai: Milda Dainovskytė, Laurynas Skeisgiela

Projektą vykdo:

Lentvario kultūros rūmai

Projektą iš dalies remia:

Lietuvos kultūros taryba
Lietuvos Respublikos kultūros ministerija
Trakų rajono savivaldybė

Partneriai:

UAB Lentvario kilimai, UAB Statybų bazė, „Loko Cafe“, Six Chairs Books, ArtBooks.lt, Vilniaus dailės akademija, Lietuvos kompozitorių sąjunga, Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnazija, Lentvario pradinė mokykla, Lentvario „Versmės“ gimnazija, Vilniaus kolegijos menų ir kūrybinių technologijų fakultetas, Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazija

Lentvario kultūros rūmų informacija