- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Rajoninė 3 ir 4 klasių mokinių matematikos olimpiada Rūdiškėse

[1]

Rūdiškių gimnazijoje vyko Lietuvos pradinukų matematikos olimpiados rajoninis etapas. Olimpiados tikslas – suteikti galimybę matematikai gabiems vaikams įsivertinti savo gebėjimus, plėtoti loginius įgūdžius, lavinti aukštesniuosius mąstymo gebėjimus.

Į olimpiadą atvažiavo 22 trečių ir ketvirtų klasių mokiniai iš 6 rajono mokyklų – Rūdiškių, Paluknio „Medeinos“ gimnazijų, Trakų ir Lentvario pradinių mokyklų, Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklos ir Aukštadvario mokyklos-darželio „Gandriukas“.

Kol mokiniai sprendė „Gabių vaikų akademijos” parengtas užduotis, pradinių klasių mokytojos Dainora Garbštienė ir Filomena Grambienė pasidalijo savo gerąja metodine patirtimi, Trakų rajono pradinio ugdymo mokytojoms pristatė pranešimą „Saugios aplinkos kūrimas”.

Pirmąją vietą 3 klasių grupėje laimėjo Trakų pradinės mokyklos 3 c klasės mokinys Tadas Vaitiekus (mokytoja Žyvilė Kacelavičienė), antrąją – Aukštadvario mokyklos-darželio „Gandriukas“ 3 klasės mokinys Gabrielis Ramaneckas (mokytoja Dalytė Laukaitienė), trečiąją – Lentvario pradinės mokyklos 3 b klasės mokinys Aras Žemaitis (mokytoja Rimutė Nareikienė).

Ketvirtokų grupėje pirmąją vietą laimėjo Trakų pradinės mokyklos 4c klasės mokinė Rugilė Vaisėtaitė (mokytoja Rasa Lietuvninkienė), antrąją ir trečiąją vietas – Rūdiškių gimnazijos 4 a klasės mokinės Mėta Matijevskytė ir Urtė Brazdžiūtė (mokytoja Lilija Butkevičienė).

Pirmųjų ir antrųjų vietų laimėtojai galės registruotis ir dalyvauti LPMO respublikiniame etape.

Mokiniai ne tik sprendė sudėtingas užduotis, bet ir pramogavo. Mokytojos Lilija Butkevičienė ir Danguolė Petkelienė olimpiados dalyviams surengė ekskursiją po Rūdiškes. Mokiniai apžiūrėjo gimnazijos muziejaus eksponatus, pasigrožėjo bažnyčia, apsilankė Rūdiškių geležinkelio stotyje.

Rūdiškių gimnazijos direktorė Jelena Ignatovič konkurso laimėtojams įteikė diplomus ir dovanėles. Visiems dalyviams ir juos rengusiems mokytojams buvo įteiktos padėkos.

Dėkojame šauniems olimpiados dalyviams, jų tėveliams ir mokytojams.

Jolanta DULSKIENĖ,
Rūdiškių gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja