- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Patarimai, padedantys pasirinkti apšiltinimo medžiagas

PR

[1]

Geras namų apšiltinimas tai geriausias būdas užtikrinti stabilų, nepriekaištingą jaukumą ir komfortą savo namuose. Kokybiškai atlikti šiltinimo darbai ne tik suteikia namams sandarumo bei papildomos šilumos, bet ir ženkliai pagerina namų energinį taupumą. Padorus sienų, stogo bei lubų apšiltinimas padeda palaikyti stabilią temperatūrą namuose ir ženkliai sumažinti šilumos išlaidas. Tačiau neturint jokios patirties šiltinant namus, ką reikia žinoti, kad pasirinkti geriausias apšiltinimo medžiagas savo namams?

Kiekvienuose namuose šiluma yra labiau linkusi judėti link pačių vėsiausių vietų. Kokybiška termoizoliacija ne tik leidžia sulaikyti trokštamą šilumą viduje, bet ir apsaugoti namus nuo nemalonaus vasaros karščio. Daugiausiai šilumos prarandame pro lubas ir stogą, todėl būtent šios vietos privalo būti apšiltintos.

Putų polistirolas yra puikus ir naudingas būdas apšiltinti savo namus. Jis yra nebrangus, o iš jo pagamintos plokštės yra lengvai supjaustomos. Ši medžiaga yra labai universali, todėl putų polistirolą galima naudoti bet kuriame namo taške kurį norime apšiltinti. Jo tvirtinimas yra pigus ir paprastas, tačiau medžiaga ši medžiaga nėra pats saugiausias ir sandariausias pasirinkimas. Putų polistirolo plokštės nėra labai sandarios, o pati medžiaga yra degesnė nei kitos šiltinimo medžiagos.

Poliuretano putos taip pat puikiai tinka gerai pastato apšiltinimui, tačiau šiltinimas vyksta naudojant specialią įrangą, tad patiems pasidaryti šiuos darbus nepavyks. Pasirinkus šiltinamą vieta, medžiaga yra užpurškiama ir gali pasiekti net mažiausius plyšius. Putos tinka ne tik sienų, bet ir langų, ventiliacijos angų sandarinimui. Su pneumatine įranga įpučiamas mišinys taip pat puikiai tinka lubų, palėpės šiltinimui.

Viena geriausių medžiagų patikimam ir kokybiškam šiltinimui yra Rockwool mineralinė akmens vata. Ši universali medžiaga puikiai tinka įvairiausiems šiltinimo darbams. Mineralinė vata yra nebrangi, bet labai efektyvi medžiaga. Atsižvelgus į kainą ir apšiltinimo kokybę, Rockwool vata puikiai tinka nepatyrusiems namų šeimininkams. Naudojant šią medžiagą atlikti šiltinimo darbus yra labai lengva, o rezultatai kalba patys už save. Apsilankę interneto svetainėje Rockwool.lt [2] rasite daugiau informacijos apie šios medžiagos stulbinantį efektyvumą.

Taip pat šiltinimo darbams galite naudoti moderniąją ekovatą, tačiau ši medžiaga yra daug brangesnė nei ankščiau minėti konkurentai. Medžiagos ekologiškumas bei neprilygstamas sandarumas užsitarnavo daugelio namų šeimininkų širdis. Ekovata yra nedegi, drėgmei atspari medžiaga. Jei gerai įvertinę finansines galimybes matote, kad galite sau leisti šį šiltinimo būdą, nedvejokite ir kibkite prie darbo. Namuose sukurtas mikroklimatas bei mažos šildymo kainos kaip mat atsipirks, o prieš tai minėtos medžiagos savybės apsaugos būstą ne tik nuo kenksmingo drėgmės poveikio, bet ir nuo potencialaus gaisro pavojaus.

Medžiagų pasirinkimą gali įtakoti daugybė įvairiausių veiksnių. Jei norite rasti tinkamiausią medžiagą savo namams įvertinkite medžiagų pliusus ir minusus ir priimkite sprendimą atsižvelgę į savo finansines galimybes.

 

kiemoprojektai.lt [3]