- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

5 efektyvūs patarimai, kaip išmokti anglų kalbos

[1]

PR

1. Nebijokite gramatikos

Gramatika reikalinga tam, kad palengvintų komunikaciją tarp žmonių. Dažnai kalbos besimokantys žmonės labai bijo gramatikos. Tai ypatingai atsispindi tuomet, kai mokinys dar mokykloje buvo pratęs prie griežtų gramatikos taisyklių. Gramatiką išmokti yra lengviau, kai ją naudojame praktikoje, gyvoje šnekoje. Išmokę naują taisyklę sudarykite sakinį, o tada panaudokite jį dialoge ar rašydami rašinį. Ypač stipriai gramatikos bijo žmonės, kurie ruošiasi IELTS egzaminui. Jam ruošiantis, kiekviena detalė yra svarbi. Būtent todėl nešvaistykite savo laiko atlikdami tuos gramatinius pratimus, kuriuos jau mokate. Geriau susikoncentruoti ties ta dalimi, kuri atrodo dar sudėtinga. Jei sunku suprasti, ties kuria vieta reikėtų padirbėti daugiau, parašykite keletą rašinėlių ir paprašykite mokytojo juos patikrinti. Tikėtina, kad ta pati klaida kartosis bent kelis kartus. Taip suprasite, kur dar reikia padirbėti ir pasipraktikuoti daugiau.

  1. Aplankykite angliškai kalbančią valstybę

Ši praktika ypač naudinga per pasiruošimą IELTS egzaminui. Geriausia, jei jums pavyktų šalyje likti ilgesnį laiką. Kalbos išmokstame klausydamiesi jos ir apsupdami save jos nešiotojais. Iš pradžių tai kelia stresą ir atrodo sunku, tačiau tai vienas efektyviausių kalbos mokymosi būdų. Jūs nepaliekate sau išeities – privalote suprasti kalbą ir pradėti kalbėti. Galėtume išvykti kažkuriam laikui ir apsigyventi vietinėje šeimoje. Jei galite ir norite išvykti ilgesniam laikui, pabandykite susirasti toje šalyje darbą. Pabuvę kitoje šalyje, jūs ne tik pasipraktikuosite ir pagerinsite savo anglų kalbos žinias, bet ir pažinsite naują kultūrą bei praplėsite savo akiratį ir komforto zoną. Su laiku jūs turėsite ir angliškai kalbančių draugų, su kuriais galėsite palaikyti ryšį net ir grįžę namo. Tai padės išlaikyti anglų kalbos žinias net ir nebegyvenant angliškai kalbančioje valstybėje.

  1. Skirkite dėmesio namų darbams

Tvarkinga darbo ar mokymosi vieta daug reiškia – dažniausiai būtent tokioje aplinkoje mūsų smegenys geriausiai koncentruojasi į darbus. Planuokitės savo pamokas. Turėkite gražius, atskirus sąsiuvinius naujiems žodžiams, gramatikai, frazėms. Taip pat, raskite tušinuką, kuris jums patinka labiausiai, ir rašykite būtent juo. Mokykitės reguliariai, mažiausiai keletą kartų per savaitę, ir pasistenkite tai daryti tuo pačiu metu. Svarbu paminėti, kad televizorius, telefonas ir kiti elektroniniai prietaisai dažnai labai blaško mus ir trukdo susikoncentruoti. Geriausia, jei tuo metu, kai mokotės, jie bus išjungti. Taip pat, jei mokotės su draugais ar mokytoju, užsiėmimo metu kalbėkite griežtai tik angliškai.

  1. Pasiruošimas IELTS egzaminui

Anglų kalbos kursai gali padėti ne tik padėti išlavinti naują įgūdį, tačiau ir padėti pasiruošti visame pasaulyje pripažįstamam anglų kalbos egzaminui. IELTS sertifikatas reikalingas jei norite studijuoti ar dirbti užsienyje. Besiruošiant šiam egzaminui, studentai praplečia savo akiratį, nes jis apima ne tik kalbos mokymąsi, tačiau ir kultūrines žinias. Anglų kalbos testas gali jus ir motyvuoti. Galite konkuruoti pats su savimi, periodiškai atlikdami įvairius testus ir tikrindami savo anglų kalbos pažangą. Ames kalbų mokykla siūlo vienus efektyviausių IELTS kursų Vilniuje, nes juose ne tik mokoma kalbos, bet ir sprendžiami egzamino pavyzdžiai, nagrinėjamos egzamino temos. Tam, kad pasiruoštumėte IELTS egzaminui, turite žinoti reikalavimus, mokėti tinkamai atsakyti į klausimus ir rašyti tinkamo formato rašinius bei laiškus. Ames taip pat rengia tokius kursus Kaune, Klaipėdoje, Alytuje ir Panevėžyje. Kursuose sužinosite visus egzamino reikalavimus ir mokytojai padės tinkamai jam pasiruošti. Platesnę informacija apie Ames IELTS kursus rasite https://www.ames.lt/ielts-kursai-lt-2 [2].

  1. Mėgaukitės procesu

Pabandykite pasilinksminti “angliškai”. Pavyzdžiui, susiraskite receptą anglų kalba ir pagal jį pagaminkite. Arba, parašykite meilės laišką angliškai (jei jūsų pora nesupranta anglų kalbos – dar geriau!). Dar vienas nuostabių variantų yra susirasti mėgstamiausios angliškos dainos žodžius ir dainuoti kartu su atlikėju. Toks mokymosi paįvairinimas ne tik pakels nuotaiką, bet ir suteiks dozę motyvacijos mokytis daugiau.