Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas Lentvaryje

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną lentvariečiai šiais metais šventė išvakarėse – kovo 10-ąją.

Sekmadienį, po šventų mišių Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švč. M. Marijai bažnyčioje, šventiškai nusiteikę žmonės skubėjo į Lentvario parapijos namus, kur jų laukė Vilniaus senjorų teatro dviejų dalių drama „Likimai“ (režisierius Vytautas Mikalauskas).

Darniai nuskambėjus Lietuvos valsybės himnui, susirinkusiuosius sveikino Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, savivaldybės tarybos narė Teresa Solovjova ir Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas. Šventiniame renginyje taip pat dalyvavo savivaldybės tarybos narė Inesa Židonytė ir Lentvario klebonas Gintaras Petronis.

Šiais metais Kovo 11 -ąją pasitikome pakylėti teatro dvasios. Vilniaus senjorų teatro režisieriaus V. Mikalausko pjesė „Likimai“ palietė visų susirinkusiųjų širdis ir sąmonę. Atrodė, kad kiekvienas vaidmuo buvo kurtas specialiai jį atlikusiam aktoriui – viskas taip jautru, tikra ir nesuvaidinta. …kai po 30-ties nesimatymo metų susitinka seni draugai būna visko: džiaugsmo, juoko, ašarų, nuoskaudų bei visiškai netikėtai ir nelauktai susiklosčiusių gyvenimų…

Viena iš spektaklio esminių siužetinių linijų labai gražiai atgulė į Laisvės (Nepriklausomybės) temos lentynėlę… Nėra, nebuvo ir nebus svarbesnio jausmo ir poreikio už Laisvę. Laisvę gyventi, kurti, kalbėti, mąstyti ir tiesiog būti.

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto