RRT išmatavo Rytų Lietuvą: „Tele2“ internetas sparčiausias ir čia

PR

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) išplėtė šių metų pradžioje atliktų interneto spartos matavimų teritoriją – ji buvo papildyta šalies rytuose esančiais keliais ir miestais. Paaiškėjo, kad ir šioje Lietuvos dalyje sparčiausiu internetu naudojasi „Tele2“ klientai.

RRT atlikti matavimai rodo, kad vidutinė „Tele2“ teikiamo 4G interneto sparta yra net 58,78 megabitų per sekundę. Tuo tarpu kitų dviejų operatorių ryšio sparta siekia 42,97 ir 39,44 megabitų per sekundę.

„Džiaugiamės tokiais rezultatais, jie įrodo, kad nuolatinės komandos pastangos, o taip pat investicijos į tinklo plėtrą yra efektyvios. Mums svarbiausia, kad „Tele2“ klientai galėtų laisvai ir nevaržomai bendrauti visoje Lietuvoje“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Ankstesnių, sausį–vasarį atliktų, tyrimų rezultatai taip pat buvo palankūs pirmoje vietoje atsidūrusiam „Tele2“ – tuomet ryšio sparta buvo matuota tarp Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų, o taip pat žiede Vilnius-Varėna-Eišiškės-Šalčininkai-Jašiūnai.

Praėjusiais metais vien į tinklo kokybės gerinimą „Tele2“ investavo 10,3 mln. eurų. Daug dėmesio buvo skiriama net tik 4G, bet ir 4G+ tinklo vystymui, kuris „Tele2“ tinkle dengia jau 80 proc. teritorijos.

Šiemet „Tele2“ investuos į pasirengimą 5G plėtrai. „Tele2“ taip pat ketina aktyviai dalyvauti rudenį numatytame leidimų dažniams konkurse.

Duomenys apie interneto spartą, signalo stiprumą ir dinamiką šalies miestuose ir keliuose yra pateikti RRT internetinėje svetainėje http://matavimai.rrt.lt/index.html.

Tekste pateikti 2019 m. kovo 5 d. RRT duomenys

„Tele2“ informacija

Naujienos iš interneto