- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Pirmąjį pavasario savaitgalį – atsinaujinusi Kaziuko mugė

Jau šį savaitgalį, kovo 1–3 d. sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami nerti į šventinę Kaziuko mugės nuotaiką ir aplankyti net 4 km per Senamiestį ir centrą besidriekiančias prekyvietes.

Šiais metais organizatoriai žada, kad mugės lankytojai bus maloniai nustebinti gausia kultūrine programa bei scenografiniais sprendimais. Kaziuko mugė atsinaujina visomis prasmėmis: tai ir naujas mugės organizatorius, naujas įvaizdis ir gausi meninė programa, kuri vyks penkiolikoje skirtingų senamiesčio vietų.

„Džiaugiuosi, kad ateinantį savaitgalį Vilniuje šurmuliuos jau 416-toji tradicinė Kaziuko mugė. Neabejoju, kad atsinaujinusi mugė, kuri šiais metais kviečia mus nerti, drožti, rūkti kaip niekad atspindės atviro ir draugiško miesto veidą, džiugins mus ne tik tradiciniais rankdarbiais, amatais, maistu ir muzika, bet tuo pačiu bus moderni bei naujoviška“, – sakė sostinės mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.


Bene didžiausią šių metų naujiena – tai 4 metrų aukščio tiltas per Gedimino pr., kuris iškilsprie Vinco Kudirkos aikštės. Mugės lankytojai galės iš viršaus pasigrožėti muge, pasidairyti į Gedimino prospekte nusidriekusius paviljonus. Kovo 1 d., 14 val. ant tilto vyks iškilmingas Kaziuko mugės atidarymas pasitinkant Šv. Kazimiero eiseną, kuri 13.30 val. pajudės nuo Lukiškių a. link Katedros a.

Dar viena šių metų naujiena – Rotušėje vyksiantis „Vaikų Kaziukas“, kuriame savo rankdarbius pristatys daugiau kaip 100 jaunųjų meistrų ir kūrėjų. „Vaikų Kaziuko“ atidarymas vyks kovo 2 d., šeštadienį, 11 val.

Šiais metais Kaziuko mugėje dalyvaus daugiau nei 1 500 prekybininkų. Didesnė dalis dalyvių prekiaus ne maisto gaminiais. Daugiau kaip 150 amatininkų ir maisto gamintojųatvyks iš kaimyninių šalių – Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Baltarusijos įsikurs Rotušės ir Lukiškių aikštėse. Katedros a., prie Gedimino paminklo įsikurs Dizaino skveras, kuriame savo darbus pristatys daugiau kaip 70 dizainerių ir šiuolaikinio meno kūrėjų.

Detalią kultūrinę programą rasite www.kaziukomuge.lt

Vilniaus miesto savivaldybės

Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus informacija

Šaltinis – https://vilnius.lt/lt/2019/02/26/pirmaji-pavasario-savaitgali-atsinaujinusi-kaziuko-muge/