- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Lentvaryje – džiaugsmingos įkurtuvės dviejuose vaikų darželiuose

[1]
Įkurtuvės džiugina ir tėvelius, ir jų mažuosius. Alvydos Kazakevičiūtės nuotr.

Retas didesnis miestas gali pasidžiaugti, kad nejaučia vietų vaikų darželiuose stygiaus. Ši problema dar visai neseniai kamavo ir patį didžiausią rajono miestą Lentvarį. Tačiau nuo šių metų pradžios Lentvario darželiuose vietų nebetrūksta.

Šią problemą padėjo išspręsti ryžtingas rajono savivaldybės vadovų sprendimas prie vaikų darželių „Šilas“ ir „Svajonėlė“ pristatyti modulinius priestatus. Jų statybos ir įrengimo sutartis buvo pasirašyta pernai rugsėjį, o šių metų pradžioje šiuose priestatuose jau klegėjo mažyliai.

Abiejuose vienodo dydžio moduliniuose priestatuose veikia po dvi vaikų grupes. Jose – apie 60 mažylių. Kiekviename moduliniame priestate yra dvi erdvios patalpos vaikų grupėms, koridoriai, valgyklėlė, kuri gali būti naudojama ir renginiams, nedidelė virtuvė.

„Gavome pačią didžiausią kalėdinę dovaną – vietą naujintėlaičiame darželyje, todėl galėjau sugrįžti į savo darbą“, – džiaugėsi jauna mamytė, sutikta prei vaikų darželio „Šilas“ ir vedina savo mažyliu.

Vasario 12 dieną rajono vadovai aplankė mažuosius lentvariečius ir pasidomėjo, kaip sekėsi įsikurti naujose modulinėse patalpose. „Šilo“ vaikų darželyje su mažyliais ir jų tėveliais bendravo rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, savivaldybės administracijos direktorius Darius Kvedaravičius, direktoriaus pavaduotoja Karolina Narkevič, Statybos, ūkio plėtros ir turto valdymo skyriaus vedėjas Romualdas Zviagin, Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Alina Jakonis, tarybos narės Teresa Solovjova ir Inesa Židonytė, Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas.

Ne tik apie įkurtuves, bet ir darželio veiklą, kuri garsėja inovatyviais ugdymo metodais visoje šalyje, pasidalijo mintimis šios įstaigos vadovė Irena Nižauskienė.

Lentvaryje per stebėtinai trumpą laiką priestatus pastatė ir įrengė bendrovė „Cramo adapteo“. Moduliniai darželiai yra išpopuliarėję Skandinavijoje, o sukaupta patirtimi jau dalijamasi ir Lietuvoje. Šių darželių statyba yra sparti, nes jie statomi iš atskirų modulių, o pasikeitus poreikiui, jie gali būti ir lengvai išmontuojami.

„Džiaugiamės, kad naujovė prigijo ir pasiteisimo. Kelerius metus girdėjome nusiskundimų, kad Lentvaryje dėl vietų vaikų darželiuose stygiaus jaunos šeimos patiria sunkumų. Mamytės negalėjo grįžti į darbus, nes nebuvo kur paliktų vaikučių. Naujieji priestatai gerai įrengti, juose šilta, jauku, patogu. Smagu matyti linksmus tėvelius ir laimingus vaikus“, – sakė merė E. Rudelienė.

Trakų rajono savivaldybės informacija