- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Kodėl verta apsilankyti Knygų mugėje? Pasakoja rašytojai ir dalininkai

[1]

Pasibaigus vienai Knygų mugei rašytojai, dailininkai, iliustruotojai, leidėjai jau pradeda laukti kitos. Kodėl? Dėl atmosferos, nuotykių, susitikimų ir, žinoma, knygų. O kuo ši knygų šventė yra ypatinga  vaikams, suaugusiems ir visiems skaitantiems bei norintiems pradėti skaityti? Į šį klausimą atsakė mylimi knygų rašytojai ir dailininkai.

Sigutė Ach

Knygų mugėje apsilankyti verta, nes tai unikaliausia mugė Lietuvoje, turinti ypatingą atmosferą.

Užsukti į leidyklos „Nieko rimto“ stendus verta, nes tai Nieko Rimto pasaulis, kuris kasmet keturias dienas švenčia savo buvimą ir labai kviečia švęsti drauge.

 Selemonas Paltanavičius

Kodėl verta apsilankyti Knygų mugėje? Nes ten šviesa, ten knygos, o pati susitikimo su jomis  šventė laukta nuo pat pernykštės mugės.

Kodėl verta apsilankyti leidyklos „Nieko rimto“ stende? Čia labai jauku, čia knygos vaikams, čia pasijunti jaunas, o gal ir mažas. Bet mažas – su knygomis, tarp knygų.

Violeta Palčinskaitė

Knygų mugė – vienas pačių įdomiausių, pačių reikšmingiausių ir pačių linksmiausių renginių metuose. Bent jau man – tikrai taip.

„Nieko rimto“ stendas yra skirtas VAIKŲ KNYGOMS! Tai kas gali būti rimčiau už „Nieko rimto“?

 Neringa Vaitkutė

Knygų mugėje verta apsilankyti, nes galima rasti knygų kiekvienam: vaikams, suaugusiems, rimtų, linksmų, istorijų, detektyvų, pasakų, spalvinimo knygelių ir enciklopedijų. Ko gero, net patys išrankiausi sugebės pamatyti ką nors mielo širdžiai ir tinkamo (perskaičius) iškilmingai pasistatyti į lentyną. Kas gali būti geriau nei knygų garbei skirti susitikimai su autoriais, muzika, daugybė įdomių pokalbių ir renginių? Kas gali būti geriau nei savaitgalis skirtas knygoms?

Prisipažinsiu, esu nuodėminga. Kaskart atvykstu į Knygų mugę valanda anksčiau nei reikia, tiesiu taikymu traukiu į „Nieko rimto“ stendą ir su malonumu išnaršau lentynas. Man patinka knygos (perku jas vaikams, neištvėrusi pradedu skaityti net neišėjusi iš Knygų mugės erdvių ir niekada nenusiviliu pasirinkimu). Kimbu prie vadybininkų, klausinėju, prašau rekomendacijų. Niekorimtukai tokie mieli. Jie šypsosi man dabar, šypsojosi ir patį pirmą kartą, kai manęs nepažinojo. O juk malonu kartu su knyga gauti ir plačią šypseną desertui. Būtinai užsukite, aš ten taip pat šypsosiuosi!

 Benas Bėrantas

Kodėl verta apsilankyti Knygų mugėje? Pasakysiu atvirkščiai. Ką praleistumėt neatėję į Vilniaus knygų mugę? Intriguojančius naujų knygų pristatymus, smagias kūrybines dirbtuves, linksmus koncertus, pašnekesius su draugiškai nusiteikusiais rašytojais, dailininkais ir leidyklų darbuotojais, kitų skaitytojų šypsenas. Tai tas pats, kas nepasirodyti geriausio draugo jubiliejuje – šiemet ir tiesiogine prasme, nes mugė švenčia dvidešimtąjį gimtadienį.

Kodėl verta apsilankyti leidyklos „Nieko rimto“ stende? Vilniaus knygų mugė ne veltui kasmet mirga nuo raudonų maišelių su sparnuotomis karvytėmis. „Nieko rimto“, ko gero, leidžia vaikų mėgstamiausias knygas. Čia kiekvienas darbuotojas šypsosi iki ausų ir yra perskaitęs jei ne visas, tai didžiąją dalį išleistų knygų, todėl neapsisprendę tikrai gaus geriausią patarimą. Bet turbūt smagiausia, kad „Nieko rimto“ stende šurmuliuoja daugybė kūrybinių dirbtuvėlių. Be kitų pamėgtų autorių čia galėsit sutikti ir mane, Beną Bėrantą, bei Viliją Kvieskaitę, paveikslėlių knygų „Riešutortas“ ir „Baubaimė“ kūrėjus. Labai jūsų lauksim!

 Vilija Kvieskaitė

Į Knygų mugę reikia ateiti, nes tai bene vienintelė proga metuose vienoje vietoje sutikti savo mėgstamiausias knygas, rašytojus ir dailininkus. Ir dar kiek naujų galima atrasti! Ši mugė man asocijuojasi su susitikimais, atradimais ir įkvėpimais.

Leidyklos „Nieko rimto“ stende verta apsilankyti, nes ten visada tvyro gera nuotaika, smagus šurmulys ir niekada nebūna nuobodu!

 Virgis Šidlauskas

Jei myli knygas – tiesiog turi ten būti. Nes geresnės progos būti savo mėgstamų knygų, atgijusių jų personažų ir rašytojų apsupty paprasčiausiai nerasi. Tik nepamiršk tą savaitgalį pasirodyti ir namuose, kitaip tėvai labai sunerims.

Verta, nes niekorimtukai ne tik šiltai su jumis pabendraus, papasakos apie naujas knygas, patars, ką išsirinkti skaityti, bet ir galėsite susitikti su rašytojais, sudalyvauti daugybėje įdomiausių dirbtuvėlių ir parsinešti namo ne tik dar daugiau knygų ir džiaugsmo, bet ir savo rankomis pagamintų suvenyrų.

 Jolita Zykutė

Knygų mugė – tai nuotykis, kuris kiekvieną kartą kitoks. Asmeninės rekomendacijos, kai žmogus pats skaitė knygą ir gali pasakyti savo nuomonę, man pačios vertingiausios. Praeitais metais stebėdama, kaip „Nieko rimto“ stendo darbuotojai pristatinėjo knygas susidomėjusiems lankytojams ir aiškino, kuo viena skiriasi nuo kitos, buvau sužavėta. Šiemet vėl noriu išgirsti, ką patars tie, kurie perskaito viską, ką leidžia leidykla.

 Šarūnė Baltrušaitienė

Kodėl verta apsilankyti Knygų mugėje? Nes jei Tu myli knygas, tai tiesiog privalai čia būti!

Kodėl verta apsilankyti leidyklos „Nieko rimto“ stende? Nes čia geriausia vieta sušildyti savo sielą, net jei tu ir ne vaikas.

Asta Gricė

Kodėl verta apsilankyti Knygų mugėje? Tarptautinė Vilniaus knygų mugė – šventė, kurios mažas ir suaugęs skaitytojas laukia metus, kad ir vėl džiaugtųsi naujais autorių kūriniais, maloniais susitikimais, netikėtais atradimais, surastų atsakymus į rūpimus klausimus.

Kodėl verta apsilankyti leidyklos „Nieko rimto“ stende? Čia šauniai praleisi laiką: pavartysi naujausius leidinius, patenkinsi smalsumą, pabendrausi su mylimais rašytojais ir dailininkais, sulauksi asmeninių autorių palinkėjimų, padirbėsi kūrybos dirbtuvėse. Tik apsilankęs čia sužinosi, kaip įveikti baimes, kurioje šalyje ledai noksta ant medžių, ar pavyks slaptoji „Kornelijaus van Drebelio“ misija, kodėl karalaitė pabėgo iš grožio konkurso, kaip bebriukas Benas suprato, kad būtina mokėti skaičiuoti ir kokie magiški nuotykiai nutiko Mažosiose Klampynėse.

Knygų mugės informacija