VILNIAUS KNYGŲ MUGĖ. „Po dvidešimties metų“

„Po dvidešimties metų“ – tokia tema knygų bičiulius pasitinka užaugusi, jubiliejinė 20-oji Vilniaus knygų mugė. Atsigręšime atgal ir žvilgsniu prabėgsime per visus dvidešimt metų matuodami, kaip keitėmės, ar ko nepamiršome, ar branginame tai, kas geriausia, ar nenutolome.

Jubiliejinė Vilniaus knygų mugė – plati kultūrinė programa, naujos erdvės, susitikimai su lietuvių ir užsienio autoriais, taip pat naujo formato renginiai bei gimtadienio staigmenos.

Taigi, 2019-aisiais vasario 21–24 dienomis kviečiame švęsti. Tegu skaitymo nuotykis tęsiasi!

Kuo ypatinga VILNIAUS KNYGŲ MUGĖ?

Vaikų literatūros salė. Šioje salėje pristatomos Lietuvos ir užsienio leidėjų knygos, skirtos vaikams ir paaugliams. Jaunieji skaitytojai čia turi savo erdvę, kurioje gali nevaržomai žaisti ir skaityti, o jiems skirti renginiai vyksta specialiai įrengtoje „scenoje vaikams“. Vaikų literatūros salės dalyviai

Knygų šalies kūrybinė studijaUnikalus renginys, gimęs Vilniaus knygų mugėje 2003 metais. Studijos sumanytoja – grafikė, knygų dailininkė Sigutė Chlebinskaitė su savo komanda kasmet kviečia mugės lankytojus dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, skaitymuose, susitikimuose su knygų vaikams kūrėjais, iliustruotojais iš Lietuvos ir užsienio.

Forumas. Kiekvienais metais čia susitinka Diskusijų klubo žaidėjai – garsūs Lietuvos ir užsienio kultūros, meno, visuomenės ir mokslo žmonės. Diskusijų klubas – tai rimtų temų, intelektualaus pokalbio erdvė, kurioje diskusijos persipina su naujų leidinių pristatymais, iškeliamos aktualiausios visuomeninės, kultūrinės problemos.

Šiemet Forume startuoja naujo formato renginių ciklas ŠORTAI – tai „karštas“ mugės debatų turnyras, literatūrinė dvikova, kurioje per 15 minučių du pokalbininkai – knygos autorius ir kritikas – kuo turiningiau atskleis aptariamos knygos privalumus ir trūkumus. Šortų programa.

LRT salė (5.1). ir LRT taškas. Nuolatinio mugės partnerio – Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos – erdvė šalia salės 5.1, kuri nuo šiol vadinsis ir LRT sale / 5.1. Iš šios – didžiausios – salės LRT transliuos populiariausius mugės renginius, o šalia įsikūrusiame LRT taške nuolat dirbs televizijos, radijo ir interneto portalo žurnalistai.

Muzikos salė – kiekvienais metais unikalia programa ir turiniu stebinanti erdvė, jau penkerius metus organizuojama asociacijos AGATA  ir suburianti daugumą Lietuvos muzikantų po vienu stogu. Šiais metais tai bus tikra atradimų oazė nepaliksianti abejingų. Savo veiklą pristatys daugiau nei du šimtai Lietuvos įvairių žanrų muzikos kūrėjų, atlikėjų, leidėjų ir koncertų organizatorių. Ilgiau užsibūti kvies virš dvidešimt specialiai mugės programai parengtų gyvo garso koncertų, kaip visad įdomūs ir įtraukiantys pokalbiai ir didžiausia Lietuvos muzikinės produkcijos mugė. „Muzikos salėje“ bus įrengta daugiau nei septyniasdešimt stendų įsimintiniems susitikimams su mylimais muzikantais, vyks ir patys įvairiausi užsiėmimai bei pramogos, o galimybė išbandyti tradicinius ir neįprastus instrumentus patrauks ne vieno lankytojo dėmesį.

Gražiausių metų knygų paroda. Vilniaus knygų mugėje kasmet lankytojams pristatomos Lietuvos leidyklų per praėjusius kalendorinius metus išleistos gražiausios metų knygos bei apdovanojami jų dailininkai, leidėjai ir poligrafijos specialistai.

Knygos kino salėMugės lankytojai turi galimybę pamatyti naujausias garsių romanų ekranizacijas, dokumentinius filmus apie rašytojus, poetus, menininkus.

Bibliotekų erdvėLietuvos bibliotekininkų kuriama atvira ir kitokia biblioteka be sienų. Tai dar viena skaitymo, bendravimo ir renginių erdvė jaunimui.

Bukinistų pasažas. Kitokia mugės erdvė, įdomi tiems, kurie žavisi senomis knygomis ar klausosi vinilinių plokštelių. Bukinistų pasažo dalyviai 

Knygos info taškas. „Ieškai knygos? Klausk!“ – jau trečius metus šiuo šūkiu Vilniaus knygų mugėje lankytojus  pasitinka Lietuvos leidėjų asociacijos organizuojamas „Knygos info centras“. 3 salėje, stende Nr. 3.48 įsikūręs informacijos taškas padės kiekvienam rasti konkrečią knygą ar leidėją bei nepaklysti mugės platybėse ieškant mylimiausios literatūros ar autoriaus.

Mokinių grupių, mokytojų dėmesiui! Vilniaus knygų mugės grupės bilietų paraiškos priimamos iki vasario 18 d. IŠANKSTINĖ MOKINIŲ GRUPIŲ BILIETŲ REGISTRACIJA ČIA. 

Šaltinis – https://www.vilniausknygumuge.lt/.

Naujienos iš interneto