Netrukus prasidės tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2019“

Vasario 7–9 d. Lietuvos parodų centre „Litexpo“ vyks 17-oji tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2019“. Joje dalyvaus 200 Lietuvos universitetų, kolegijų, profesinių mokyklų, kalbų mokymo bendrovių, Lietuvos verslo įmonių. Moksleivius kvies mokyklų stendai, renginiai, konkursai, profesijas bus galima ir išbandyti naudojantis išmaniais simuliatoriais ir moderniausiomis technologijomis.

Parodoje „Studijos 2019“ pirmą kartą Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos stende dirbs patyrusios karjeros konsultantės, kurios patars, kaip pasirinkti mokymosi kelią. Abiturientų ir vyresniųjų klasių mokinius taip pat konsultuos Nacionalinio egzaminų centro, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti, Studijų kokybės vertinimo centro ir Valstybinio studijų fondo atstovai.

Vasario 8 d., penktadienį, 11.00–11.45 val. Konferencijų salėje 5.1 vyks diskusija abiturientams „Studijos Lietuvoje: visos galimybės rinktis”. Joje bus kalbamasi apie brandos egzaminus, priėmimą į aukštąsias mokyklas, studijų kokybę, profesijos pasirinkimą, ateities perspektyvas Lietuvoje. Diskusijoje dalyvaus Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Nacionalinio egzaminų centro, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti, Studijų kokybės vertinimo centro, Valstybinio studijų fondo, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro ir Lietuvos studentų sąjungos atstovai. Diskusiją bus galima stebėti ir internetu.

Salėje „Profesijos gyvai“ lankytojai galės ne tik stebėti grožio paslaugų ir jaunojo automechaniko nacionalinius profesinio meistriškumo konkursus, bet ir patys išbandyti įvairias profesijas. Pati interaktyviausia parodos erdvė pristatys platų spektrą aktualiausių Lietuvos darbo rinkoje sričių – inžinerinės pramonės ir energetikos, statybų, kompiuterijos, medienos apdirbimo, menų, žemės ūkio, miškininkystės, maisto pramonės, aprangos, grožio paslaugų, transporto ir sveikatos.

Inžinerinės pramonės ir energetikos stende bus puiki galimybė susipažinti su metalo apdirbimo, suvirinimo, elektros technologijomis bei alternatyviąja energetika, prototipų gamyba, naudojant 3D spausdintuvą, laivų korpusų surinkimui virtualioje aplinkoje, elektropneumatinėmis automatikos sistemomis. Virtualios realybės suvirinimo robotas-simuliatorius leis patirti nepakartojamų įspūdžių.

Kompiuterijos stende lankytojai bus kviečiami išmėginti virtualios realybės žaidimus ir loginius uždavinius. Norintys programuoti ir čia pat išvysti savo darbo rezultatus, galės 3D spausdintuvu patys pasigaminti suvenyrą.
Septynioliktą kartą vykstanti Studijų paroda kasmet sutraukia kelias dešimtis tūkstančių lankytojų. Čia galima susipažinti su visomis studijų ir profesinio mokymosi galimybėmis Lietuvoje, gauti naudingų karjeros planavimo patarimų, kaip nepasiklysti renkantis tarp tūkstančių specialybių.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyriaus informacija

Šaltinis – https://www.smm.lt/web/lt/pranesimai_spaudai/kita-savaite-prasideda-paroda-studijos-2019-stebins-profesinio-mokymo-erdve

Naujienos iš interneto