- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Konkursas kuriantiems techninėse dirbtuvėse – 50 tūkst. Eur už unikalias idėjas Vilniui

Vilnius skatina pažangių technologijų ir inovacijų plėtrą mieste – savivaldybė paskelbė konkursą turintiems unikalių idėjų – kviečia burtis į technines kūrybines dirbtuves ir jose konstruoti, modeliuoti, projektuoti, gaminti prototipus. Tikimasi, kad dirbtuvėse gimę išskirtinės idėjos ir gaminiai keis Vilniaus miestą ir skatins inovacijas. Paraiškų dalyvauti konkurse laukiama iki kovo 1 d.

„Kviečiu kurti, konstruoti ir keisti miestą inovatyviai. Jau ne pirmus metus ieškome įvairių kelių, kaip įtraukti pačius vilniečius dar mokykloje į technologijų pasaulį, kaip prasmingai leisti laiką su bendraminčiais, kuriant idėjas savo miestui, rajonui, kiemui. Šiemet skatinsime techninių kūrybinių dirbtuvių kūrimąsi, kur gimsta unikalios idėjos. Atrinkę inovatyviausias, įgyvendinsime jas Vilniuje“, – sako Administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Nuotr. Sauliaus Žiūros.

Pernai konkurse dalyvavo ir finansavimą gavo net 12 inovacijas, ekologiškumą ir kūrybiškumą skatinančių projektų: nuo 3D spausdintuvų dirbtuvių sostinės mokyklose – iki kūrybinių dirbtuvių, kurių metu vilniečiai buvo kviečiami sukurti miestui svarbu simbolį – Geležinį Vilką – vien tik iš antrinių žaliavų.

Vienam projektui savivaldybė skiria iki 5 tūkst. eur. Iš viso konkursui skiriama net 50 tūkst. eurų.


Pateikti paraišką iki kovo 1 d. galima https://paslaugos.vilnius.lt/service-list/Atviru-techniniu-kurybiniu-dirbtuviu-projektu-remimo-konkursas [1]

Konkurse kviečiami dalyvauti juridiniai asmenys arba organizacijos registruotos visoje Lietuvoje. Projektai turėtų būti vykdomi Vilniaus mieste. Konkurse negali dalyvauti pelno siekiančios organizacijos.

Rinkodaros ir komunikacijos skyrius, vrt@vilnius.lt [2]

Šaltinis – https://vilnius.lt/lt/2019/01/16/konkursas-kuriantiems-techninese-dirbtuvese-50-tukst-eur-uz-unikalias-idejas-vilniui/.