Pažintinės pradinukų ekskursijos į Lentvario miesto biblioteką

Prasidėjus mokslo metams, Lentvario miesto biblioteka tradiciškai pakvietė pradinių klasių mokinius į ekskursijas-pamokėles.

IMG_20180927_102426

Rugsėjo 26 ir 27 dienomis bibliotekoje lankėsi Lentvario pradinės mokyklos antrų klasių mokinukai su mokytojomis. Vaikai pirmiausia buvo supažindinti su elgesio taisyklėmis bibliotekoje, sužinojo, kaip tapti bibliotekos skaitytojais, kodėl reikia skaityti ir saugoti knygas.

IMG_20180926_110710

 Bibliotekininkės papasakojo, kur yra vaikiškų knygų skyrius ir ką dar galima nuveikti bibliotekoje. Buvo parodytos įspūdingiausios bibliotekos knygos – pati didžiausia, pati storiausia, pati mažiausia ir pačios gražiausios paveikslėlių knygos mažiesiems. Vaikai susidomėję vartė šias knygas, uždavinėjo daugybę klausimų.

DSCF7507

  Antroje ekskursijos dalyje vaikams buvo surengtas mįslių konkursas. Linksmai spėliodami atsakymus antrokai įveikė visas mįsles, o daugiausiai atspėję buvo apdovanoti diplomais. Visi apsilankiusieji gavo dovanų knygų skirtukus. Išeidami mokinukai dėkojo už suteiktas žinias, už linksmai praleistą laiką ir žadėjo ateiti su tėveliais pasiimti knygelių.

Šaltinis – http://lentvariomiestobiblioteka.blogspot.com/2018/10/pazintines-pradinuku-ekskursijos-i.html.


Naujienos iš interneto