- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Patarimas planuojantiems į susitikimą su popiežiumi vykti traukiniu: bilietais pasirūpinkite jau dabar

AGVlNeJg [1]

Artėjant popiežiaus Pranciškaus vizitui Lietuvoje, bilietų prekyba į specialius traukinių reisus Vilnius-Kaunas-Vilnius kasdien tampa vis aktyvesnė. Pagrindinis popiežiaus vizito vežėjas „Lietuvos geležinkeliai“ ragina nelaukti paskutinės minutės ir jau dabar pasirūpinti bilietais.

„Bilietų poreikis pastarosiomis dienomis smarkiai auga – tai rodo ir dažnesnės užklausos, ir kasdien parduodami didesni bilietų kiekiai. Tad artėjantį savaitgalį planuojantiems vykti į susitikimą su popiežiumi traukiniu patariame bilietais pasirūpinti jau šiandien. Tai patogiausiai padaryti internetu – www.traukiniobilietas.lt [2]“, – sako „Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Didesnes grupes „Lietuvos geležinkeliai“ kviečia atvykti į stotis, kur taip pat galima įsigyti bilietus į vizitui skirtus traukinius.  Bendrovė primena, jog traukinio išvykimo dieną bilietų įsigyti nebus galima. Detali informacija suteikiama telefonu 8 700 55 111.

Į susitikimus su popiežiumi „Lietuvos geležinkeliai“ planuoja atvežti rekordinį skaičių žmonių. Tam bendrovė naudos visus turimus riedmenis. Vizito savaitgalį į Kauną ir atgal kursuos daugiau nei 60 traukinių.

Popiežiaus atvykimo savaitgalį tarp Kauno ir Vilniaus vyks intensyvus traukinių eismas, siekiant žmones laiku atvežti į Kaune ankstų rytą vyksiančias šv. Mišias, traukiniai į laikinąją sostinę važiuos ir naktį. Naktiniais reisais atvykę piligrimai kviečiami užsukti į Kauno Rotušės aikštėje esančią Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčią, kur per naktį vyks maldos budėjimas, jaunimas giedos šlovinimo giesmes, bus galima atlikti išpažintį ar tiesiog sušilti.

Specialūs traukinių reisai yra priderinti prie dviejų didžiųjų susitikimų su popiežiumi laikų Kaune ir Vilniuje, tad žmonės patogiai galės atvykti traukiniais ir grįžti atgal. Atvykę į susitikimus keleiviai galės nemokamai naudotis miestų viešuoju transportu (šeštadienį – Vilniuje; sekmadienį – Kaune). Autobusų tvarkaraščiai bus pritaikyti prie traukinių atvykimo laikų.

Rugsėjo 22 d. vyks popiežiaus susitikimas su jaunimu Vilniuje, rugsėjo 23 d. – šv. Mišios Kauno Santakoje. Vilniuje popiežių bus galima sutikti S. Daukanto aikštėje, prie Aušros Vartų, kelyje nuo Aušros Vartų į Katedros aikštę, kur vyks Jaunimo susitikimas, o po jo – kelyje į Apaštalinę nunciatūrą. Sekmadienį po šv. Mišių Kauno Santakos parke popiežius keliaus papamobiliu į Kauno arkikatedrą. Vakarop Vilniuje žmonės sutikti Šventąjį Tėvą kviečiami į Lukiškių aikštę ir į kelią nuo Lukiškių aikštės iki nunciatūros.

Martynas BURBA,

AB „Lietuvos geležinkeliai“ Komunikacijos departamentas