- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Arvydas Juozaitis praneš dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose

Arvydas Juozaitis praneš dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose [1]
Dr. Arvydas Juozaitis. J. Vaiškūno nuotr.
55-ių žinomų visuomenės rinkėjų viešo raginimo [2] dalyvauti 2019-ųjų metų prezidento rinkimuose sulaukęs vienas  Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio pradininkų, filosofas, rašytojas, humanitarinių mokslų daktaras Arvydas Juozaitis jau priėmė sprendimą dėl dalyvavimo šalies prezidento rinkimuose ir ketina jį paskelbti šį pirmadienį Biržų pilyje.

Rugsėjo 17 d., pirmadienį, 11 val. Biržų pilyje  (J. Radvilos g. 3, Bibliotekos salėje) vyksiančioje spaudos konferencijoje A. Juozaitis paaiškins savo apsisprendimo motyvus. Spaudos konferenciją ves muzikologas Viktoras Gerulaitis.

A. Juozaičiui klausimus galima bus užduoti ne tik atvykus į Biržus, bet ir Vilniuje, Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje (Gedimino pr. 51, II a., 237 kab.) nuo 11 iki 12 val. vyksiančioje tiesioginėje vaizdo konferencijoje.

Tą pačią diena, po spaudos konferencijos A. Juozaitis ketina vykti į Rygą susitikti su Latvijos kultūros ir visuomenės veikėjais, kurie remia jo siūlymus dėl Latvijos ir Lietuvos sandraugos.

Rugsėjo 18 d. 10 val. bus surengta A. Juozaičio spaudos konferencija, skirta Latvijos ir Lietuvos sandraugos temai, Rygos Tautos namuose (Rīgas Latviešu biedrības nams, Merķeļa iela 13). Ją ves žinomiausias Latvijos kino režisierius Janis Streičas (Jānis Streičs).

A. Juozaitis 1980 m. baigė Vilniaus universitete ekonomikos studijas. 2001–2003 m. buvo Lietuvos Respublikos Vyriausybėje dirbo Ministro pirmininko patarėju švietimo ir kultūros klausimais. 2004–2009 m. – Lietuvos Generalinio konsulato Kaliningrado srityje kultūros atašė. Nuo 2012 m. yra Lietuvos tautinio olimpinio komiteto viceprezidentas. Nuo 2013  m. Klaipėdos universiteto docentas.

Daugkartinis Lietuvos plaukimo čempionas ir rekordininkas, 1976 m. olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas, olimpinis rekordininkas ir Europos taurės laimėtojas.

A. Juozaitis 1988 m. buvo vienas iš Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio kūrėjų ir iniciatyvinės grupės narių, Sąjūdžio Seimo narys, Seimo tarybos narys. 1988 m. buvo leidinio „Sąjūdžio žinios“ redaktorius ir leidėjas, 1990 m. savaitraščio „Šiaurės Atėnai“ vienas iš steigėjų, redaktorius ir leidėjas, 1995–2000 m. žurnalo „Naujoji Romuva“ vyriausiasis redaktorius. Lietuvos rašytojų sąjungos narys – nuo 2003 m. Parašė trisdešimt knygų, sukūrė per 20 dramų. Apdovanotas Gedimino V laipsnio ir Estijos Marijos žemės IV laipsnio ordinais.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužės 12 d.

„Vorutos“ informacija