Moduliniai korpusai – pagalba Lentvario jaunoms šeimoms

sutartis 1_Modulinis darzelis

Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Kvedaravičius ir UAB „Cramo adapteo“ MS nuomos direktorius Jurij Vasiljev pasirašė sutartį dėl modulinio pastato-ikimokyklinio korpuso prie Lentvario lopšelio-darželio „Šilas“ įrengimo bei nuomos. Moduliniame korpuse bus įrengtos dvi 2–5 metų vaikų grupės ir salė.
Tokios modulinės patalpos jau antros Lentvario mieste. Pirmosios pradėtos įrenginėti prie lopšelio-darželio „Svajonėlė“.
Ne tik modulinės patalpos, bet ir patys moduliniai darželiai yra populiarūs Skandinavijoje. Šiuo pavyzdžiu seka Vilnius, siekdamas išspręsti vaikų ugdymo įstaigų stoką. Tokie darželiai universalūs bei funkcionalūs. Jų statyba yra gana sparti, nes jie statomi iš atskirų modulių, o pasikeitus poreikiui, jie gali būti ir lengvai išmontuojami. Moduliniuose darželiuose įrengiama viskas, kas reikalinga ir būtina veikti šiai įstaigai.
Merė Edita Rudelienė įsitikinusi, kad toks sprendimas – tai didelė pagalba Lentvario miesto jaunoms šeimoms, auginančioms mažus vaikus ir patiriančioms sunkumų grįžtant į darbus.

Trakų rajono savivaldybės informacija
Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Naujienos iš interneto