100-mečio „Tautiška giesmė“ skambės ir „Maximos“ parduotuvėse

Himno giedojimas MAXIMOS parduotuvėje

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ jungiasi prie pilietinės iniciatyvos „Lietuva 4.000.000“ ir kviečia burtis vieningam Lietuvos himno giedojimui. Liepos 6-ąją, 21 valandą, kai lietuviai „Tautiška giesme“ apjuos visą platųjį pasaulį, vieningai Lietuvos himnas suskambės ir daugelyje šalies „Maximos“ parduotuvių.

Prekybos tinklas „Maxima“, prisijungdamas prie pilietinės iniciatyvos „Lietuva 4.000.000“, kviečia prisidėti ir sukurti įvykį, kuris taps didžiausiu kada nors įgyvendintu pasauliniu flash-mob’u. Giedodami himną tą pačią akimirką visame pasaulyje turėsime progą ne tik pajusti, kad Lietuva gyva ir didelė, tačiau ir šansą atkurtosios Lietuvos valstybės šimtmečio proga pasiskelbti vieningiausia tauta pasaulyje.

„Mes palaikome lietuviškas tradicijas, kurios buria ir sutelkia draugėn žmones prasmingiems darbams. Valstybės dieną vieningai giedama „Tautiška giesmė“ yra įrodymas, kad mes esame ir didžiuojamės būdami Lietuvos valstybės dalimi. Įsitraukime visi – net ir tądien būsiantys toli nuo Lietuvos ir gyvenantys svetur, „Tautiškai giesmei“ susiburkime, kad ir kur bebūtume – net ir prekybos centre. Liepos 6-ąją, 21 valandą „Tautiška giesmė“ mūsų parduotuvėse skamba jau ne pirmus metus, tačiau šįmet, minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, prisijungiame prie „Lietuva 4.000.000“ iniciatyvos, kad dar plačiau paskleistume šią žinią ir dar daugiau lietuvių kartu sugiedotų Lietuvos himną“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Pasak pilietinių iniciatyvų „Lietuva 4.000.000“ ir „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ vadovo Raimundo Daubaro, Lietuvos prekybos tinklai jau ilgus metus skleidžia svarbią žinią – kad švęsti savo tapatybę ir Lietuvą galime bet kur, kur esame, mat svarbiausia – ne vieta ar teritorija, o mus, lietuvius, jungiantis ryšys. Šiemet, kai vieningai giesmei tikimasi pakviesti net 4 milijonus tautiečių visame pasaulyje, tai – itin svarbu.

„Prekybos tinklai nuo pat iniciatyvos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ pradžios 2009 metais buvo aktyvūs jos palaikytojai. Jie yra ilgamečiai šios idėjos puoselėtojai ir skleidėjai, padėję šią iniciatyvą atnešti į kasdienes mūsų erdves bei situacijas. Juk tam, kad sukurtume išskirtinį globalų įvykį mums nebūtina keliauti į pasaulio kraštą – kiekvienas iš mūsų gali prie jo prisidėti sustodamas ir giedodamas ten, kur tuo metu yra, net ir prekybos centre“, – teigia R. Daubaras.

Registruotis ir kviesti drauge giedoti visus pažįstamus lietuvius pasaulyje galima oficialioje pilietinės iniciatyvos platformoje www.4000000.lt. Bendras 4 milijonų lietuvių choras liepos 6-ąją visame pasaulyje, o drauge ir prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse, šiemet suskambės tą pačią akimirką – lygiai 21:00 val. Lietuvos laiku (GMT +3).

Apie bendrovę „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia 244 „Maximos“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Ernesta DAPKIENĖ,

„Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė

Naujienos iš interneto