Vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų išvežimą ir tvarkymą mokėtojų dėmesiui

trakai panorama copy

Trakų rajono savivaldybė, atsižvelgdama į gyventojų poreikius bei lūkesčius, pakoregavo vietinės rinkliavos už atliekų išvežimą taisykles bei taikymą.

Nuo 2018 m. sausio 1 d. Trakų rajone įsigaliojo dvinarė rinkliava už atliekų surinkimą ir tvarkymą, kuri įvesta vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2013 m. liepos 24 d. nutarimu Nr. 711 ir Trakų rajono savivaldybės tarybos 2017 m. lapkričio 2 d. sprendimu Nr. S1-222.
Siekiant tobulinti naujosios rinkliavos taisykles, Trakų rajono savivaldybės taryba 2018 m. vasario 22 d. priėmė sprendimą Nr. S1E-42 „Dėl Trakų rajono savivaldybės atliekų tvarkymo taisyklių pakeitimo“, kuriame išdėstyta 64 p. nauja redakcija: „64. Atliekų turėtojai, aptarnaujami individualiais konteineriais, pasirenka konteinerių kiekį ir talpą patys, atsižvelgdami į atliekų tvarkytojų rekomendacijas. Individualūs konteineriai ištuštinami pagal grafiką (ištuštinimo dažnumą), bet ne rečiau kaip vieną kartą per mėnesį.“
Gyventojai, kurie neaprūpinti komunalinių atliekų konteineriais ar kuriems dėl tam tikrų priežasčių paslauga nebuvo suteikta (pvz., laiku nepristatytas konteineris, konteineris neištuštintas pagal grafiką dėl vežėjo kaltės ir kt.), išrašyti preliminarūs vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų tvarkymą mokėjimo pranešimai bus tikslinami ir perskaičiuojami pagal faktinį konteinerių išvežimą metų pabaigoje.
Informuojame, kad mišrių komunalinių atliekų išvežimo grafikus galite pasitikslinti Trakų rajono savivaldybės administracijoje, 309 kab., tel. (8528) 58305, erika.kudreviciute@trakai.lt, (8528) 41225, ramune.sareikaite@trakai.lt.
Trakų rajono savivaldybės administracija atsiprašo už laikinus nesklandumus.

Trakų rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto