Dovana mamai – muzika iš širdies

   0016 Gražiausiu metų laiku – žydint sodams, kaitriau šviečiant saulei ir garsiau čiulbant paukščiams, vieną tokią nuostabią dieną tradiciškai dedikuojame vienam iš brangiausių žmonių. Pirmojo gegužės sekmadienio laiką mamoms pagerbti skyrė ir lentvariečiai; ne tik šią šventę minėdami šeimos rate, bet ir susirinkdami į šventinį koncertą. Lentvario kultūros rūmų organizuotame renginyje gegužės 6-osios popietę savo paruoštus kūrinius mamoms padovanojo gausiai susirinkę jaunieji muzikantai ir dainininkai. Koncertą pradėjo jauniausios iš jų – Lentvario lopšelio / darželio „Šilas“ auklėtinės Varsavija Banuševičiūtė ir Gabrielė Archipovaitė, kurias koncertui parengė muzikos pedagogė Inga Okuškienė. Visą likusį koncertą sceną dalijosi du būriai jaunųjų muzikantų. Grigiškėse įsikūrusią Gitaros ir vokalo akademiją atstovavo Darja Timaškova, Ariana Lapshyna, Nikita Leonovič, Agnieška Leščinska, Milda Tarasevičiūtė, Skaistė Maskoliūnaitė, Akvilė Ruginytė, Karolis Rudys, Ignas Kamandulis, Giedrius Tamošiūnas, Rytis Stanišauskas ir Dominyka Černevičiūtė. Rynos Kazlauskaitės vadovaujami muzikantai ir dainininkai pristatė įvairove pasižymintį savo repertuarą – trimis kalbomis dainas atliko ir solo, ir duetai, ir net septynių narių sąstatas. Trakų meno mokyklos moksleiviai savo pasirodymais į Mamos dieną įnešė iškilmingumo, lydinčio nesenstančią klasikinę muziką. Pianinu skambino Ksenija Levina, Martynas Kazlauskas ir Reda Urvakytė, smuiku griežė Mantė Vaičiulytė, o Linas Mačkovskis sugrojo nuotaikingą kūrinį akordeonui. Už šių vaikų talento ugdymą dėkingi esame jų mokytojoms Loretai Bakučionienei, Rasai Mikiškienei, Natalijai Burdienei, Ingridai Šimulionienei ir Rasai Kanišauskaitei. Muzikos kalbą papildė ir poezija – mamai skirtas eiles skaitė Motiejaus Šimelionio gimnazijos moksleivis Justas Šimas.

Mamoms gražiausius žodžius skyrė ne tik koncertavę moksleiviai, bet ir renginio svečiai – Trakų rajono savivaldybės tarybos narė Teresa Solovjova ir Lentvario parapijos klebonas Gintaras Petronis. Kleboną taip pat turėjome progą pasveikinti: šiemet Motinos dienos šventė sutapo su jo gimimo diena.

Lentvario kultūros rūmų kolektyvas dar kartą siunčia visoms mamoms ir močiutėms gražiausius linkėjimus; nuoširdžiai dėkojame joms, visiems koncerto atlikėjams ir lankytojams bei renginio rėmėjai – Trakų rajono savivaldybei. Jau kitą savaitę, gegužės 18 dieną, pakviesime jus į dar vieną šeimoms skirtą renginį – Vaikystės šventę, kuria minime Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Kviečiame sekti mūsų puslapį socialiniame tinkle Facebook ir sužinoti visas naujienas apie būsimus renginius.

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto