Pavasario balsai klegėjo Lentvaryje

0045-683x1024

Vasariškai saulėtą balandžio 8-osios sekmadienį Lentvario kultūros rūmai visus kvietė susirinkti Atvelykio linksmybių. Bažnyčios gatvėje vykusi šventė prasidėjo bažnyčios varpams paskelbus Šv. Mišių pabaigą, tryliktą valandą; oras čia dvelkė cukraus vata, pavasario žaluma ir vaikišku džiugesiu. Po renginio vedėjos Lėjos Virganavičiūtės ir viešnios, Trakų rajono savivaldybės tarybos narės Teresos Solovjovos sveikinimo žodžių susirinkusius linksminti ėmėsi svečiai iš Vilniaus – vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Reketukas“, vadovaujamas Irenos Strazdienės. Jau antrą kartą pas mus apsilankę, jie atsivežė smagių liaudies dainų ir šokių, budinančių žmogų džiaugtis su atsinaujinančia gamta. Kolektyvo jaunimas ne tik į juos pasižiūrėti, pasiklausyti kvietė, bet ir drauge pašokti, lentvariečius už rankų į ratelius vesdami. Nenusileido nuotaikingumu ir Lentvario dainų kolektyvo „Klevinė“ moterys, vadovaujamos Ingos Okuškienės. Abiems kolektyvams Lentvario kultūros rūmų direktorė Ieva Skaistytė įteikė padėkas ir saldžių vaišių.

Dainos ir šokiai visada sielą džiugina, bet veržliai vaiko sielai dar smagiau, kai pats gali veikti ir žaisti, o ne tik stebėti ir klausytis. Kadangi Atvelykis tradiciškai – visų pirma vaikų šventė, šventėje jiems netrūko veiklos. Nuo pat šventės pradžios nutįso eilė laukiančiųjų, kada galės pakliūti į Zuikių fabrikėlį, kur Lentvario kultūros rūmų dailininkė Ramunė netruko didelę dalį atėjusių vaikų spalvingo makiažo pagalba paversti šiais mielais žvėreliais; čia pat jos kolegė Alicija padėjo vaikams kurti nedūžtančius margučius, jų raštais dabinant apvalainus akmenėlius. Po kūrybinių užsiėmimų sekė judresni: žolės riedulio varžybos su margučiais ir, žinoma, jų ridenimas loveliais. Šis visiems žinomas ir kasmet kartojamas žaidimas vaikams, atrodo, niekad nepabosta – net kai veik visi renginio žiūrovai jau buvo išsiskirstę, azartiškas žaidimas ant pievelės tęsėsi; jame dalyvavę vaikai ir dovanėlių namo parsinešė.

Lentvario kultūros rūmai nuoširdžiai dėkoja visiems renginio dalyviams ir žiūrovams, renginio rėmėjai – Trakų rajono savivaldybei bei renginio partnerei – Lentvario parapijai. Visų lentvariečių ir svečių laukiame kituose susitikimuose, iš kurių artimiausi – balandžio 15 dieną Lentvario parapijos namuose vyksiantis „Vakaras P“ – valanda poezijos teatro su aktoriais B. Ivanausku ir A. Dubaka, bei balandžio 27 dieną Bažnyčios gatvėje griaudėsianti tradicinė jaunimo šokių šventė.

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto