Europos egzaminas 2018

28279050_10156144577499233_6680232812971125176_n

Įdomus, neįpareigojantis, trumpas žinių apie Europos Sąjungą konkursas. Laimėtojai džiaugsis Europos Sąjungos žinovų titulais savo mokyklose, universitetuose, organizacijose, o finale dalyviai varžysis dėl puikių prizų: pažintinių kelionių į Europos Sąjungos institucijas Briuselyje, kelionių į Taliną ir skrydžių oro balionu.

„Europos egzaminą“ bus galima laikyti:
– Gegužės 9 d. mokyklose jūsų pasirinktu laiku (raštu).
– Gegužės 9 d. organizacijose bet kuriuo metu iki 23 val. 59min. (internetu).
– Gegužės 9 –11 d. pavieniai dalyviai egzaminą galės laikyti internetu.

Pavieniams dalyviams iš anksto registruotis nereikia. Mokytojai ir organizacijų atstovai, norintys „Europos egzaminą“ organizuoti savo mokykloje ar organizacijoje, turėtų registruotis adresu: http://bit.ly/eegzaminas2018

Ruoštis „Europos egzaminui“ yra smagu ir įdomu, tačiau tai gali tapti įsimintinu įvykiu, jei jums į pagalbą atskubės žinomas žmogus. Jums iki balandžio 9 d. tereikia parašyti, su kokiu „mokytoju“ norėtumėte ruoštis egzaminui ir kodėl. Plačiau: http://bit.ly/europospamoka

Nuo kovo 26 d. numatome tiesioginių vaizdo seminarų ciklą, kurių metu Europos Sąjungos reikalų ekspertai pristatys keletą temų, kurios padės pasiruošti „Europos egzaminui“.

Balandžio 18 d. 15 val. vyks tiesioginis vaizdo seminaras su Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovu Arnoldu Pranckevičiumi. Seminaro tema – Europos Sąjungos dabarties ir ateities iššūkiai. Tiesioginė transliacija vyks Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje feisbuko ir youtube puslapiuose. Klausimus galima užduoti tiesioginės transliacijos metu arba iš anksto.

„Europos egzaminą“ organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Projekto partneriai – LR Švietimo ir mokslo ministerija, Užsienio reikalų ministerija, Estijos ambasada, Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos, Lux Express, Ugdymo plėtotės centras prie ŠMM, Jaunimo Europos komanda, Europe Direct.

Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje informacija

Naujienos iš interneto