- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Trakuose įvyko konkursas „Mes – policijos bičiuliai“

 2018-03-29 Trakų rajono policijos komisariato patalpose vyko jau tradicija tapęs  pradinių klasių mokinių konkursas „Mes policijos bičiuliai“ . Konkurse dalyvavo 6 komandos: Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklos komanda „Jaunieji Kęstutaičiai“, Rūdiškių gimnazijos komanda „Aitvarai“,Trakų pradinės mokyklos komanda“ STOP“, Lentvario H.Senkevičiaus gimnazijos komanda ,,SPINDULĖLIAI‘‘, Aukštadvario  mokyklos darželio „Gandriukas“ komanda „Aukštadvario policijos bičiuliai“ ir Trakų gimnazijos komanda ,,Pagalbos ambasadoriai“.

20180329_112752 [1]

Renginio dalyvius pasveikino ir sėkmes palinkėjo Vilniaus aps. vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkė Laima Špetienė, Trakų rajono savivaldybės Narkotikų kontrolės ir narkomanijos prevencijos komisijos pirmininkė Marija Puč,  Vilniaus aps. VPK Trakų r. PK  Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja Laura Buividavičienė ir Trakų rajono savivaldybės Narkotikų kontrolės ir narkomanijos prevencijos komisijos atsakingoji sekretorė Ramunė Zarembienė.

Renginio dalyvius pasveikino ir  Trakų rajono savivaldybės Narkotikų kontrolės ir narkomanijos prevencijos komisijos pirmininkė Marija Puč [2]
Renginio dalyvius pasveikino ir Trakų rajono savivaldybės Narkotikų kontrolės ir narkomanijos prevencijos komisijos pirmininkė Marija Puč

Komandos turėjo atlikti tris užduotis. Pirmoji užduotis – komandos prisistatymas. Už originalumą, sumanumą ir meninį kūrybiškumą specialųjį prizą laimėjo komanda „Spindulėliai“. Antroji užduotis –  bendras komandos meninis darbelis ruošiamas tema „Padėk sau ir draugui. Nesmurtauju aš, nesmurtauk ir tu“. Darbeliai buvo išties labai gražūs ir įdomūs, vieni  padaryti iš popieriaus, kiti lipdyti iš molio.  Trečioje užduotyje  – komandos žaidė proto mūšį. Žaidžiant proto mūšį vaikai parodė savo teisines žinias, spėliojo mįsles ir sprendė loginius uždavinius.

 Kompetentinga žiuri komisija, susumavusi taškus, paskelbė, kad konkurso nugalėtojai yra  Senųjų Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklos komanda „Jaunieji Kęstutaičiai“. Komandą konkursui ruošė socialinė pedagogė Vita Todorovskienė. Komanda nugalėtoja apdovanota pereinamąją taure, Amsiaus medaliais ir prizais. Už dalyvavimą konkurse visoms komandoms įteikti padėkos raštai ir prizai.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariatas ir Trakų rajono savivaldybės Narkotikų kontrolės ir narkomanijos prevencijos komisija.

20180329_092656 [3]Klausimus proto mūšiui kūrė Vilniaus apsk. VPK Trakų r. PK Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja (bendruomenės pareigūnė) Vlada Černienė.

Vlada Černienė

Vilniaus aps. VPK Trakų r. PK

Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja (bendruomenės pareigūnė)