- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Jaunasis Trakų treneris: „Noras gali padėti pasikeisti neatpažįstamai“

Artėjant vasarai dažnai jaučiame norą atsikratyti dar nuo šventinių vaišių likusių kilogramų ar tiesiog pasitikti šiltąjį sezoną sveikesni, žvalesni ir gražesni. Juk sveika gyvensena dabar tokia madinga. Mažai suprantančiam žmogui gali kilti daugybė klausimų: ką daro tobulų formų žmonės, kad taip atrodytų? Ar įmanoma sveikai pasiekti tokius rezultatus? O svarbiausias klausimas – ar galėčiau ir aš taip atrodyti? Tokiems pokyčiams ragina pasiryžti ir juos padėti pasiekti gali Edgaras Bochanas.

[1]
Asmeninis treneris Edgaras Bochanas

23 metų Edgaras – asmeninis treneris iš Trakų, kuris sudarinėja programas sportuoti salėje ar namuose, teikia asmenines fitneso ir kultūrizmo treniruotes, mitybos ir papildų konsultacijas įvairaus amžiaus žmonėms. Sportuoti vaikinas pradėjo būdamas 15 metų. Ketverius metus užsiiminėjo kovos menais, kiek vėliau nusprendė užsiimti fitnesu. Asmeniniu treneriu vaikinas tapo 2017 m. lapkričio mėnesį ir nuo tada toliau sėkmingai padeda žmonėms keistis.

„Iš pradžių norėjau pats fiziškai sustiprėti. Man neblogai sekėsi, todėl pradėjau patarinėti žmonėms, kaip pasiekti geresnius rezultatus, ir kai pamačiau, kad mano patarimai veikia, viduje patyriau labai malonų jausmą, kurio negaliu paaiškinti ir taip supratau, ko noriu siekti gyvenime. – pasakoja vaikinas, neslepiantis, kad būnant asmeniniu treneriu tenka susidurti su tam tikrais sunkumais. – Sunkiausia suprasti, kaip tinkamai motyvuoti žmogų, nes visi labai skirtingi. Tačiau, ten, kur yra didelis noras, nebelieka sunkumų.“

Edgaras teigia, kad sportas yra labai svarbus ir vyresniame amžiuje. „Manau, kad turint gerą trenerį, amžius sporte tikrai nėra svarbu. – aiškina vaikinas. – Treniruoju ir treniruočiau vyresnius žmones. Kiekvienas, norintis kažką pakeisti savo gyvenime, visada gali tai padaryti.“

Norintiems sumažinti savo svorį ar pakeisti savo gyvenimo būdą, vaikinas pateikia keletą patarimų.

Iš pradžių jis pataria susirasti gerą trenerį, kuris motyvuos ir nukreips tinkama linkme. Be trenerio „pačiam“ sportuoti Edgaras nepatariu, nes sporto salėje galima lengvai patirti traumų neteisingai atliekant pratimus.

Taip pat jaunasis treneris ragina pradėti sportuoti ne rytoj, ne pirmadienį, o tą pačią dieną, kai tik pamatote, kad jums nepatinka jūsų kūnas. Keistis niekada nevėlu.

[2]
Edgaras Bochanas

Artėjant šv. Velykų laikotarpiui, kai visi renkasi prie bendro šeimos stalo ir skanauja šventines vaišes, paklausėme Edgaro, ką jis rekomenduotų vengti ar apriboti sėdint prie šventinio stalo.

„Prie Velykų stalo rekomenduoju susilaikyti tik nuo alkoholio, o maistą valgykite į sveikatą. Kitą rytą siūlau grįžti prie „rėžimo“: pradėti valgyti sveiką ir lengvą maistą, neapkraunant skrandžio ir, žinoma, tądien apsilankyti sporto klube.“

O po šv. Velykų, norintiesiems sugrįžti prie ,,rėžimo“ ar tiesiog nekantraujantiesiems, pasiryžusiesiems siekti užsibrėžto tikslo, visada gali susisiekti su Edgaru Bochanu.

Aurimas Virganavičius, Artur Michailovski, Viktorija Klastaitytė, Migle Palilionytė, Indrė Zapolskytė, Fausta Laureckytė,

Vilniaus Gedimino technikos universiteto Kūrybinių industrijų fakulteto studentai


Kontaktai, norintiems keistis:

Facebook: Asmeninis treneris Edgaras Bochanas

Instagram: Edgarasbo

Telefono numeris: +370 647 04 068.