Nacionalinis diktantas vyks kovo 2 d.

nacionalinis-diktantas

Jau vienuoliktą kartą organizuojamas Nacionalinis diktantas šiemet vyks kovo 2 dieną, penktadienį, 11 valandą. Diktantas bus transliuojamas per LRT radiją ir internetu.

Diktanto rašymas savivaldybėje

Trakų rajono savivaldybėje diktantą bus galima rašyti:

–        Trakų rajono savivaldybės salėje (Vytauto g. 33, Trakai, 2 aukštas),

–        Trakų viešojoje bibliotekoje ir jos filialuose ( Trakų viešojoje bibliotekoje  (Vytauto g. 69, Trakai,), Rūdiškių bibliotekoje (Statybininkų g. 23, Rūdiškės),  Lentvario bibliotekoje (Fabriko g. 2, Lentvaris), Bražuolės bibliotekoje (Trumpoji g. 5, Bražuolės k.), Onuškio bibliotekoje ( Daugų g. 5, Onuškis), Tiltų bibliotekoje (Šilo g. 1, Tiltų k.) ),

–        Švietimo ir kitose savivaldybės įstaigose.

 Savivaldybės įmonių ir įstaigų vadovai, susidarius asmenų, norinčių rašyti diktantą grupei, nustato vietą (patalpą) diktantui rašyti jų įmonėje ar įstaigoje ir paskiria  atsakingą asmenį, kuris 2018 m. kovo 2 d., Nacionalinio diktanto dieną, privalo iš karto po diktanto organizatoriams pranešti (e. p. diktantas@diktantas.lt) rašiusiųjų skaičių, surinkti parašytus diktantus bei, sudėjus į vieną voką, išsiųsti organizatoriams (adresas:  J. Jasinskio g. 16, 03500 Vilniaus m.).

Kontaktinis asmuo Trakų rajono savivaldybėje dėl Nacionalinio diktanto rašymo – Alvyda Kazakevičiūtė-Staniunaitienė, savivaldybės kalbos tvarkytoja (tel. (8 528) 52 527, e.p. alvyda.kazakeviciute@trakai.lt).

 

Daugiau apie diktantą

Nacionalinį diktantą kartu su VšĮ Pilietinės minties institutu organizuoja Vilniaus prekybos paramos fondas „Dabar“, aktyviai kviečiantis visus neabejingus gimtosios kalbos mylėtojus prisidėti prie lietuviško žodžio puoselėjimo.

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.

Dėmesio: dėl didelio dalyvaujančiųjų kiekio į finalą atrenkami tik geriausi darbai – mokytojų komisija darbus tikrina tik iki 5–6 klaidos. Todėl parašius rekomenduojame pasilikti savo teksto kopiją (pvz. nufotografuokite tekstą telefonu) ir pasitikrinti, kaip jums sekėsi, savarankiškai.

Diktanto tekstas bus paskelbtas kovo 5 dieną svetainėse www.diktantas.lt, DELFI ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais)

Įmonės ir organizacijos kviečiamos iš anksto pranešti apie savo dalyvavimą ir preliminarų dalyvių skaičių e. paštu diktantas@diktantas.lt.

Užsiregistravusiems atsiųsime diktanto lapo maketą – išsispausdinkite jį. Rašyti suliniuotame lape kur kas patogiau.

!Jeigu rašyti diktantą nusprendėte spontaniškai ir nesiregistravote, dalyvauti vis tiek galite – svarbiausia atsiųskite mums savo diktantą.

Diktanto dieną (2018-03-02) įmonės darbuotojai renkasi savo patalpose ir rašo diktantą. Transliacija per LRT radijo pirmąją programą bei internetu – 11 val. Įmonių ir organizacijų atstovai taip pat gali rašyti savivaldybėje, mokykloje arba bibliotekose. Transliacijos trukmė apie 40 minučių.

Pasibaigus transliacijai koordinatorius surenka darbus ir išsiunčia organizatoriams (viename voke).

Kiekvienas diktantą rašęs asmuo lapo viršuje būtinai turi nurodyti vardą, pavardę, kontaktinį telefoną, e. paštą ir įmonę, kuriai atstovauja.

Koordinatorius surenka darbus ir išsiunčia organizatoriams (viename voke) iki 2018 m. kovo 5 d. (imtinai) adresu:

Nacionalinio diktanto konkursui

AB Lietuvos paštas

J. Jasinskio g. 16

03500 Vilnius

 Daugiau informacijos  www.diktantas.lt

Trakų rajono savivaldybės administracijos informacija

Šaltinis – http://trakai.lt/index.php?767899185.

Naujienos iš interneto