Džiovyklė ar skalbimo mašina su džiovinimo funkcija – ką rinktis?

PR

Šiais laikais skalbimo mašinų gamintojai vartotojams siūlo itin funkcionalius gaminius, tarp kurių yra ir skalbimo mašinos su džiovinimo funkcijomis. Vis dėlto, tuomet daugeliui iškyla klausimas, ar toks įrenginys yra geresnis pasirinkimas nei atskira skalbinių džiovyklė. Abu šie variantai turi savų pliusų ir minusų, tad siūlome iš arčiau su jais susipažinti – tuomet bus lengviau priimti galutinį sprendimą.

Kombinuotų skalbimo mašinų – džiovyklių privalumai ir trūkumai

Vienas pagrindinių skalbimo mašinos, turinčios džiovinimo funkciją, privalumų yra kompaktiškas dydis, kuris ypač aktualus tuomet, kai vonios kambaryje nėra itin daug laisvos vietos. Renkantis tokį variantą, taip pat pavyksta sutaupyti papildomų lėšų, kadangi vienas, net ir funkcionalesnis įrenginys pareikalaus kur kas mažiau investicijų nei du atskiri prietaisai. Prie privalumų dažnai priskiriamas panašus džiovinimo efektyvumas ir galimybė skalbimo mašinoje atskirai naudoti vien tik džiovinimo funkciją.

Tačiau toks pasirinkimas turi ir nemažai trūkumų, visų pirma dėl to, kad pats džiovinimo procesas užtrunka gerokai ilgiau. Norėdami pasinaudoti šia funkcija, turite išleisti vandenį ir išimti dalį skalbinių, kadangi dažniausiai tokios skalbimo mašinos – džiovyklės gali išdžiovinti mažiau nei pusę to, ką gali išplauti vienu metu. Taip pat dažnai minimas didesnis vandens ir energijos sunaudojimo kiekis bei prastesnės džiovinimo savybės, tačiau visi šie parametrai priklausys nuo konkretaus skalbimo mašinos modelio. Platus šių buitinės technikos įrenginių asortimentas geromis kainomis siūlomas Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje.

Džiovyklės: jų pliusai ir minusai

Naudodami atskirą džiovyklę, turėsite galimybę išdžiovinti kur kas daugiau rūbų vienu metu, o taip pat šie įrenginiai galės pasiūlyti daugiau skirtingų džiovinimo funkcijų, kurios suteiks galimybę greičiau ir paprasčiau atlikti visus šiuos procesus. Dėl šių priežasčių džiovinimas trunka gerokai trumpesnį laikotarpį, o vartotojai, išbandę šias džiovykles, dažnai teigia, jog jos savo darbą atlieka kur kas kokybiškiau, tačiau šis kriterijus vis dėlto priklauso nuo konkretaus pasirinkto modelio. Šie buitinės technikos įrenginiai yra pritaikyti būtent džiovinimui, o gausus jų pasirinkimas suteikia galimybę išsirinkti tinkamą montavimo tipą bei pageidaujamą energijos efektyvumo klasę, tad lengviau pavyksta atrasti visus poreikius atitinkantį variantą.

Kaina ir dydis yra kombinuotos skalbimo mašinos – džiovyklės privalumai, kurie tampa pagrindiniais atskirų džiovyklių trūkumais. Pirkti du atskirus įrenginius visuomet kainuoja daugiau, nebent dabartinė Jūsų skalbimo mašina dar veikia pakankamai kokybiškai, tačiau svarstote apie funkcionalesnį gaminį – tuomet vertėtų palyginti konkrečių modelių kainas ir apsvarstyti atskiros džiovyklės įsigijimą. Vis dėlto, šiuo atveju didelę įtaką turės Jūsų namų dydis – vargu, ar taupantys vietą, suras pakankamai nemažai erdvės dar vienam buitinės technikos įrenginiui.

Logiška, kad specialiai džiovinimui sukurtas įrenginys tiksliau ir efektyviau atliks savo pagrindinę funkciją, tad jeigu galite šiek tiek investuoti į dar vieną prietaisą ir turite pakankamai vietos jam pastatyti, džiovyklės neabejotinai bus pats geriausias pasirinkimas. Tačiau siekiantiems sutaupyti (tiek kainos, tiek vietos atžvilgiu), vertėtų pasvarstyti apie alternatyvią kombinuotą skalbimo mašiną – džiovyklę: prekyboje tikrai surasite ne vieną kokybišką įrenginį, kuris puikiai tarnaus ir tuomet, kai intensyviai naudosite džiovinimo funkciją.

Naujienos iš interneto