Nemokamos psichologinės pagalbos projektas „Tu – ne vienas!“ įgauna pagreitį

ad2_500ad2-300x300

Praėjusių metų pabaigoje startavęs socialinis projektas „Tu – ne vienas!” (www.tunevienas.lt) sėkmingai auga. Kol viešojoje erdvėje garsiai ginčijamasi, kaip spręsti įsisenėjusias psichologinės pagalbos trūkumo problemas, aktyvūs piliečiai ėmėsi iniciatyvos. Į vieną komandą susibūrę jauni profesionalai iš Lietuvos, Vokietijos ir kitų šalių sukūrė internetinę erdvę,  kurioje kiekvienas gali rasti psichologinės paramos ir kokybiškos informacijos. „Tu – ne vienas!” projekto planai dar ambicingesni: prieš kelias dienas buvo atnaujinta ir mobiliesiems įrenginiams pritaikyta  pagalbos linija, o prie komandos jungiasi vis daugiau patyrusių specialistų.

Projekto iniciatorius Matas Brilius pažymėjo, kad nemažėjančių psichologinių problemų kontekste „Tu – ne vienas!” ne tik stengiasi atsiliepti į nūdienos iššūkius, bet ir sukurti išliekamąją vertę.

„Kiekvienam iš mūsų pasitaiko sunkių akimirkų, kai pasijaučiame silpni, demotyvuoti, nusivylę gyvenimu. Deja, tokiu metu ne visi gauname reikalingą psichologinę pagalbą ir pastiprinimą. Nuolatinė negatyvi būsena veda prie rimtų psichologinės sveikatos problemų. Todėl nusprendėme sukurti erdvę, kurioje visuomet galima rasti paramos ar pozityvo vienokia ar kitokia forma, priklausomai nuo žmogaus poreikio. Siekiant užtikrinti aukščiausią pagalbos kokybę, visą svetainės turinį ir konsultacinę pagalbą teikia tik šios srities specialistai, t.y. profesionalūs psichologai“, – teigia M. Brilius.

ad1_500

Bene daugiausia dėmesio sulaukianti projekto iniciatyva – Pagalbos Linija. Tai tarsi virtualus psichologas, platforma, kurioje galima užduoti rūpimus klausimus, gauti specialistų atsakymus, taip pat paskaityti anksčiau pateiktus komentarus aktualia tema. Pasak projekto vadovo, klausimų ir atsakymų viešas pateikimas leidžia kurti praktinių patarimų bazę, kurioje kiekvienas ras vertingų įžvalgų įvairioms gyvenimo situacijoms. Temų įvairovėje orientuotis padeda patogi kategorijų, susijusių klausimų bei raktažodžių pateikimo sistema.

„Tu – ne vienas!“ svetainėje taip pat gausu straipsnių, suskirstytų į depresijos, streso, motyvacijos ir bendravimo kategorijas.

Projekto tinklapį galite aplankyti adresu www.tunevienas.lt. Projektas atviras visiems, norintiems prisidėti prie psichologinių problemų sprendimo Lietuvoje.

Kaja Elena BRILĖ

pagalbos_linijos_fb

 

Kontaktinis asmuo: Matas Brilius – projekto „Tu – ne vienas!“ koordinatorius, tel.: +4915772977202, el.paštas: admin@tunevienas.lt, www.tunevienas.lt

 

Naujienos iš interneto