Gyventojai, deklaravę gyvenamąją vietą „prie savivaldybės“ per 3 mėnesius turi kreiptis į savo seniūniją

611_c0eb4909d66ed22b0d8a18b619dc0b74

Gyventojai, deklaravę gyvenamąją vietą „prie savivaldybės“ per 3 mėnesius turi kreiptis į savo seniūniją | Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad socialinio draudimo, šalpos ir valstybines pensijų (pirmojo ir antrojo laipsnio, nukentėjusiųjų, mokslininkų), slaugos ir priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslinių kompensacijų gavėjai, kurie anksčiau buvo deklaravę gyvenamąją vietą „prie savivaldybės“, norėdami, kad ir toliau nepertraukiamai gautų šias išmokas, per pirmuosius tris šių metų mėnesius, t. y. iki kovo mėn. pabaigos, privalo deklaruoti savo gyvenamąją vietą arba kreiptis į seniūniją dėl įtraukimo į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą.

Socialinio draudimo senatvės, netekto darbingumo (invalidumo), našlių ir našlaičių pensijos, maitintojo netekimo, ištarnauto laiko pensijos ir kompensacijos už ypatingas darbo sąlygas, šalpos ir valstybinės pensijos (pirmojo ir antrojo laipsnio, nukentėjusiųjų, mokslininkų) skiriamos ir mokamos tik deklaravusiems gyvenamąją vietą arba įtrauktiems į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą gyventojams. Su gyvenamosios vietos deklaravimo faktu siejama ir teisė gauti slaugos ar priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslines kompensacijas.

Gyvenamąją vietą galima deklaruoti internetu, naudojantis Elektroniniais valdžios vartais arba atvykus į gyvenamosios vietos seniūniją.

Kartu norime priminti, kad tie gyventojai, kurių duomenų apie deklaruotą vietą arba apie savivaldybę, kurios teritorijoje jie gyvena, nebus Gyventojų registre, teisės gauti išmokas vaikams, socialinę pašalpą nepraras. Dėl piniginės paramos jie galės kreiptis į savivaldybės, kurioje faktiškai gyvena, administraciją.

Šaltinis – http://socmin.lrv.lt/lt/news/view_item/id.455.

Naujienos iš interneto