Valstybės 100-mečio proga į Lietuvą atvyks garbingi svečiai

resize_680x520_2017-02-16-triju-baltijos-valstybiu-veliavu-pakelimas-23

Šiemet minint nepriklausomos valstybės atkūrimo 100-metį Lietuva laukia garbingų svečių. Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimą atvykti į Vasario 16-osios iškilmes Vilniuje priėmė Vokietijos Prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris, Lenkijos Prezidentas Andrzejus Duda, Latvijos Prezidentas Raimondas Vėjuonis, Estijos Prezidentė Kersti Kaljulaid, Islandijos Prezidentas Gudnis Thorlacius Johannessonas, Ukrainos Prezidentas Petro Porošenka, Gruzijos Prezidentas Georgijus Margvelašvilis, Europos Vadovų Tarybos Pirmininkas Donaldas Tuskas, Europos Komisijos Pirmininkas Jeanas-Claude‘as Junckeris.

Iškilmingame valstybės 100-mečio minėjime taip pat dalyvaus Švedijos ir Danijos karališkųjų šeimų atstovai.

Šiemet Lietuvoje taip pat laukiamas Popiežius Pranciškus ir kiti pasaulio valstybių vadovai: Nyderlandų Karalius Viljamas Aleksanderis, Norvegijos sosto įpėdinis Hakonas, Prancūzijos Prezidentas Emmanuelis Macronas bei Airijos, Italijos, Graikijos ir Indonezijos Prezidentai.

Moterų pasaulio lyderių tarybai vadovaujančios Prezidentės iniciatyva birželį Vilniuje taip pat rengiama tarptautinė moterų politinių lyderių konferencija, į Lietuvą sukviesianti esamas ir buvusias valstybių bei vyriausybių vadoves, parlamentares iš viso pasaulio. Prieš 100 metų Lietuva ne tik atkūrė modernią valstybę, bet ir viena pirmųjų Europoje suteikė moterims teisę balsuoti.

Lenkijai, Latvijai, Estijai ir Gruzijai 2018 metais minint valstybingumo šimtmečius, Prezidentė dalyvaus iškilminguose minėjimuose šiose šalyse. Šiemet taip pat planuojami šalies vadovės užsienio vizitai, kurių metu bus surengti ir Lietuvos šimtmečiui skirti renginiai.

Prezidentės spaudos tarnybos informacija

Naujienos iš interneto