Čempionų lygoje – itin intriguojančios atkrintamųjų kovos

futbolas

Jau paaiškėjo UEFA Čempionų lygos aštuntfinalių poros. Kaip ir kiekvienais metais, turnyre netrūks intriguojančių mačų jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Bene įdomiausia – „Real“ ir PSG akistata

Vasario viduryje futbolo aistruolių iš viso pasaulio akys tikrai kryps į Madridą. Ten grumsis titulą ginanti „Real“ ekipa ir vasarą itin sustiprėjusi „Paris Saint Germain“.

„Real“ per pastaruosius 4 metus Čempionų lygoje triumfavo net trissyk, o praėjusiais metais tapo pirmąja komanda lygos istorijoje, kuri sugebėjo apginti titulą. Visgi, šis sezonas „karaliams“ klostosi ne kaip – Ispanijos čempionate gerokai atsiliekama nuo „Barcelona“, Čempionų lygos grupėje užimta tik antroji vieta.

Viena iš banguoto žaidimo priežasčių – prastas Cristiano Ronaldo žaidimas. Nors portugalas prieš keletą dienų penktą kartą buvo pripažintas geriausiu metų planetos futbolininku, šį sezoną jis nedemonstruoja sau įprasto žaidimo.

Be to, „Real“ nuolat kamuoja traumos – nuolat gydytis priversti tokie puolamojo branduolio žaidėjai kaip Karemas Benzema ir Garethas Bale‘as.

Vasarą „Real“ pardavė Alvaro Morata, išnuomojo Jamesą Rodriguezą ir neatliko nei vieno stambaus įsigijimo. Madrido ekipa bandė prisivilioti Kylianą Mbappe, visgi jaunąjį prancūzą iš panosės nugriebė ne kas kitas, o PSG klubas.

Paryžiečiai, priešingai, nei „Real“ sezoną pradėjo itin galingai. Vasarą už rekordines sumas įsigiję jau minėtą K. Mbappe ir Neymarą (kontraktas buvo išpirktas net už 222 mln. eurų!), prancūzai užtikrintai žengia visuose turnyruose kuriuose žaidžia.

Dėl itin geros formos būtent PSG lažybininkai laiko nežymiu poros favoritu. Tačiau be jokios abejonės, tokio klubo kaip „Real“ negalima nurašyti tiesiog niekada. Jei būtų atliktos sporto lažybos už „Real“ patekimą į kitą etapą, pinigus pasidvigubintumėte.

„Barcelona“ grumsis su Londono „Chelsea“

Rimtas iššūkis laukia ir „Barcelona“ futbolininku. Katalonai turės grumtis su Londono „Chelsea“ klubu, kuriam Leonelis Messi dar nėra įmušęs įvarčio.

Šios komandos atkrentamosiose susidūrė jau ne kartą ir visuomet vykdavo itin atkakli kova. Paskutinį kartą klubai tarpusavyje žaidė 2012-aisias. Tuomet Londono klubas „Barca“ eliminavo pusfinalyje, o vėliau finale po 11 metrų baudinių serijos palaužė „Bayern“.

„Juventus“ ir „Tottenham“ – pora be favorito

Dar viena labai įdomi pora – Turino „Juventus“ ir Londono „Tottenham“. Italijos čempionai praėjusį sezoną žaidė Čempionų lygos finale, tuo tarpu „Tottenham“ kol kas šiame turnyre per daug neišsiskyrė.

Visgi, šiemet „Tottenahm“ demonstruoja puikų žaidimą – užimta pirmoji vieta grupėje, o namuose triuškinas „Real“ klubas. Pasiektas rezultatas leidžia tikėtis, jog „Juventus“ klubui tai bus labai kietas riešutas.

Burtus laimėjo „Man City“ ir „Bayern“

„Manchester City“ aštuntfinalyje grumsis su „Basel“ futbolininkais. Šveicarijos ekipą veikiausiai galima vadinti viena silpniausių atkrintamųjų dalyvių, tačiau „miestiečiai“ šios mini pergalės veikiausiai nusipelnė su kaupu.

Pepo Guariolos auklėtiniai pirmąją vietą grupėje praktiškai buvo užsitikrinę dar po keturių turų.

Visapusiškais burtų nugalėtojais galima laikyti Miuncheno „Bayern“. Vokiečiai grupėje liko antri, tačiau kitame etape žais su Stambulo „Bešiktaš“, kuri sensacingai laimėjo savo grupę.

Praktiškai neabejojama, kad bavarams turkų barjeras nebus itin sudėtingas. Verta paminėti, kad „Bayern“ grupėje varžėsi su PSG, tad užėmę pirmąją vietą veikiausiai būtų žaidę su „Real“.

Visos aštuntfinalių poros:

„Basel“ – „Manchester City“
„Juventus“ – „Tottenham“
„FC Porto“ – „Liverpool“
„Real Madrid“ – „Paris Saint Germain“
„Bayern“ – „Bešiktaš“
„Chelsea“ – „Barcelona“
„Sevilla“ – „Manchester United“
„Shaktar Donetsk“ – „AS Roma“

Naujienos iš interneto