- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

PAREIGŪNŲ SUSITIKIMAS SU LENTVARIO SENIŪNIJOS BENDRUOMENE

pOLICIJOS LOGO

2017-12-12 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus bendruomenės pareigūnė Vlada Černienė ir veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Jonas Banuškevičius (aptarnaujantis Lentvario seniūnijos teritoriją) susitiko su Trakų rajono Lentvario seniūnijos gyventojais. Šio susitikimo tikslas – aptarti bendrus veiksmus nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos srityje Lentvario seniūnijoje, suteikti informacijos apie esamą kriminogeninę situaciją Lentvario m., pristatyti Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo taikymo ypatumus.

Pareigūnai gyventojams pristatė Trakų rajono policijos veiklos aktualijas, išsamiai, pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso straipsnius pristatė nusikalstamumo bei administracinių nusižengimų statistiką rajone ir Lentvario seniūnijoje. Kalbėdami apie 2017-12-08 d. laikraštyje „Trakų žemė“ straipsnyje „Siaubas Lentvaryje; paviešino, kas ten dedasi“ anonimo pasakyta „Lentvario policijos nuovada dirba tragiškai, nevykdo jokio patruliavimo, retai atsiliepia į pagalbos skambučius, dirba aplaidžiai ir nenori imtis kokių nors bylų, nes kaip pasakė „ir taip turime, ką veikti“. Policijos pareigūnai akcentavo, kad Lentvario policijos nuovados arba pareigūnų nutolusios darbo vietos Lentvaryje nėra nuo 2016 m. gruodžio mėnesio. Gyventojai norėdami pranešti apie nusikalstamą veiką skambina telefonu į bendrąjį pagalbos centrą, ir tikrai nei vienas skambutis nenukreipiamas į Lentvario policijos nuovadą. Apie pokyčius Trakų r. PK, informacija Lentvario m. gyventojams buvo perduota 2017 m. pavasarį Lentvario seniūnijoje susitikimo su gyventojais metu.

Kalbėjo apie Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo taikymo ypatumus, akcentavo, kad uždraustas visų formų smurtas prieš vaiką.

Gyventojai klausė kokias poveikio priemones taiko policijos pareigūnai nepilnamečiams, kurie Lentvario m. galimai daro nusikalstamas veikas. Gyventojams paaiškinta LR Vaiko minimalios ar vidutinės priežiūros priemonės skyrimo sąlygos.

Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas kalbėjo, kad Lentvario mieste planuojama įrengti tris kokybiškas vaizdo kameras. Šiuo metu vyksta derinimo darbai.

Susitikimo pabaigoje pareigūnai atsakė į gyventojų klausimus.

Vlada ČERNIENĖ, Vilniaus aps. VPK Trakų r. PK

Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja (Bendruomenės pareigūnė)