- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Medininkų pilyje – paroda Medininkų motyvai: tarp dabarties ir istorijos

Š. m. gruodžio 15 d., penktadienį, 15 val.  Trakų istorijos muziejaus padalinyje – Medininkų pilyje, atidaroma paroda Medininkų motyvai: tarp dabarties ir istorijos, kurioje bus pristatyta daugiau nei 20 Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklos Suaugusiųjų skyriaus 2017 m. vasaros plenero metu sukurtų darbų. Plenero dalyvius svetingai priėmė Trakų istorijos muziejaus Medininkų pilies skyrius ir VSAT Medininkų pasieniečių mokykla.

[1]

Elana-1+ [2]

„Parodos autoriai savo kūriniais mums suteikia galimybę tapti kelionės po Medininkų miestelį ir jo apylinkes dalyviais, – sako Gintautas Terleckas, Medininkų pilies skyriaus vedėjas. – Paveiksluose atsispindintis istorinis paveldas, lietuviškos gamtos grožis naikina bet kokias laiko ir erdvės ribas. Plenero darbai keri savo jaunatvišku nuoširdumu, nesustabarėjusiu žvilgsniu“.

Anot menotyrininkės Kristinos Stančienės, plenero metu Justino Vienožinskio dailės mokyklos mokiniai išbandė įvairias piešimo technikas, akvarelę, tušą; eksperimentavo, piešdami kaip XIX a. pabaigos prancūzų dailininkai puantilistai, kurdavę formas iš mažyčių grynos spalvos taškelių. Tapybos pamokose mokiniai aiškinosi artimo ir tolimo objekto, peizažo struktūros, planų, paveikslo komponavimo subtilybes, stengėsi perteikti greitai besikeičiančios gamtos spalvas ir nuotaikas.

2018-aisiais, jubiliejiniais atkurtos mūsų valstybės metais, Justino Vienožinskio dailės mokykla pažymės 60 metų veiklos sukaktį. Per šį laikotarpį vienintelę tokio pobūdžio dailės mokyklą Vilniuje baigė ne tik tūkstančiai moksleiviško amžiaus meno mylėtojų, bet ir didžiulis būrys suaugusiųjų. Tai žmonės, dažniausiai jau baigę mokslus, sėkmingai dirbantys ir kopiantys karjeros laiptais pačiose įvairiausiose, dažnai su menu visai nesusijusiose srityse. Tačiau visus juos vienija aistra menui, atkaklus noras išmokti dailės pagrindų, kad įgytos žinios padėtų įgyvendinti savo kūrybinius sumanymus.

Medininkų pilyje paroda Medininkų motyvai: tarp dabarties ir istorijos bus eksponuojama iki 2018 m. vasario 10 d.

Dėl papildomos informacijos prašome kreiptis:

Gintautas Terleckas, Medininkų pilies skyriaus vedėjas, tel.: + 370 696 60246, el. paštas gintautas.terleckas@medininkaipilis.lt [3]

Pranešimą parengė:

Brigita Balčytienė,

Trakų istorijos muziejaus Ryšių su visuomene ir edukacijos skyriaus vedėja,