- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Prasidėjusią žiemą nušvietė „Gerumo spindulėliai“

1 [1]

Kasmet, kai krenta pirmosios snaigės ir ore ima sklandyti šventinė nuotaika, daugybė dainuojančių, šokančių ir grojančių vaikų suguža į Lentvario parapijos namus, kur vyksta tradicinis koncertas – šventinė muzikinė popietė „Gerumo spindulėliai“. Ne išimtis ir ši gruodžio pradžia, su kuria taip punktualiai pasirodė žiemiški orai. Lauke spiginant lengvam saulėtam šaltukui, gruodžio 3-iąją, sekmadienį, Lentvario kultūros rūmų kartu su partnere Trakų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėja Viktorija Aleknavičiene organizuotame renginyje skambėjo moksleivių atliekama muzika ir šokėjų žingsneliai.

2 [2]

Vienuoliktą kartą įvykęs „Gerumo spindulėlių“ koncertas buvo dar ir labdaringas. Jo metu lankytojai aukojo lėšas akcijai „Su kalėdų dvasia dovanokim vaikams grožį, gėrį ir šypsenas“, kurios tikslas – paremti vargingai gyvenančiose šeimose augančius vaikus. Šios akcijos globėja, Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, ir pati dalyvavo renginyje – linkėjo susirinkusiems vaikams ir žiūrovams gerumo ir šventiškos šilumos bei kartu su Lentvario kultūros rūmų direktore Ieva Skaistyte, Trakų r. savivaldybės tarybos nare Teresa Solovjova bei Viktorija Aleknavičiene teikė jauniesiems artistams padėkas, papildžiusias Lentvario kultūros rūmų paruoštas dovanėles. Tarp renginio svečių taip pat buvo ir Trakų r. savivaldybės tarybos narys Darius Mechovskis, Lentvario pradinės mokyklos direktorė Ona Ramanauskienė, Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos direktorius Jonas Kietavičius, Lentvario lopšelio – darželio „Šilas“ direktorė Irena Nižauskienė. Pastariesiems švietimo įstaigų vadovams Lentvario kultūros rūmai dėkojo už ilgalaikį bendradarbiavimą ir per šiuos metus kartu vykdytą veiklą; taip pat už tai padėkos skirtos ir „Versmės“, Henriko Senkevičiaus gimnazijų, Trakų meno mokyklos atstovams.

4 [3]

Po trumpos sveikinimų įžangos koncertą pradėjo Trakų meno mokyklos mokiniai, atlikę klasikinius ir šiuolaikinių kompozitorių kūrinius pianinu, smuikais ir akordeonu. Iš viso jų dalyvavo devyni: tai Robertas Birgiola, Ksenija Levina, Emilija Slavinskaitė, Martynas Kazlauskas, Mėja Burdaitė, Mantė Vaičiulytė, Artūras Skripūnas ir Reda Urvakytė, o koncertui juos paruošė mokytojos Loreta Bakučionienė, Aldona Kovalevskienė, Ingrida Šimulionienė, Natalija Balčiūnienė bei Rasa Kanišauskaitė. Daugybę muzikinių numerių puikiai papildė du šokių pasirodymai, kuriuos žiūrovams pademonstravo Motiejaus Šimelionio gimnazijos šokių kolektyvas „Trypkim šokim“, vadovaujamas Vilimos Klimaikienės, bei Lentvario pradinės mokyklos šokių kolektyvas „Spindulėlis“, vadovaujamas Rimutės Blikertienės. Patys mažiausi renginio dalyviai – ansamblis „Šilinukai“, kuriam diriguoja Inga Okuškienė, atliko dvi daineles, o trečią duetu, kanklėmis pritariant vadovei Ingai, padainavo Virsavija Banuševičiūtė ir Gabrielė Archipovaitė. Solo kūrinius atliko dainininkės Milena Sinkevič (ją ruošė Valentina Trusevič) ir Jolanta Silevičiūtė (ruošė Eugenijus Barkovskis). Jolantą girdėjome dainuojant ir kartu su „Versmės“ gimnazijos kolektyvu „Treščiotki“, vadovaujamam Irinos Zaveckajos. Jie atliko rusų liaudies kūrinius, kaip visada džiugindami akį spalvingais tautiniais kostiumais. Koncertą papuošė ir net du muzikos mokytojo Edvardo Mogilnickio paruošti dainorėlių būriai – Henriko Senkevičiaus gimnazijos „Kolorowe nutki“ ir Lentvario pradinės mokyklos „Pop choras“, pabaigęs koncertą labai šventiškais kūriniais apie artėjančias Kalėdas.

3 [4]

„Ačiū“ sakome visiems renginyje pasirodžiusiems vaikams, jų tėveliams ir mokytojams. Didžiausią padėką už šį renginį skiriame jo iniciatorei, Trakų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėjai Viktorijai Aleknavičienei, kuri tradiciškai renginio dalyviams įteikė po gerumo angelėlį. Taip pat dėkojame šio renginio rėmėjai  – Trakų rajono savivaldybei. Kviečiame visus skleisti gerumo spindulėlius šiuo šventišku laikotarpiu – dėkokite vieni kitiems, dalinkitės gerais darbais ir šypsena su aplinkiniais, o turėdami galimybę, prisidėkite ir prie merės Editos Rudelienės globojamos akcijos „Su kalėdų dvasia dovanokim vaikams grožį, gėrį ir šypsenas“. Lentvario kultūros rūmai merei perduos „Gerumo spindulėlių“ metu surinktas lėšas per Kalėdų eglės įžiebimo šventę Lentvaryje gruodžio 8 dieną. Paaukoti kilniai akcijai dar turite laiko ir Jūs.

Lentvario kultūros rūmų informacija