- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

„Maxima“ – „Metų bendruomeniškiausia įmonė“

maxima_logo [1]

 

Jubiliejinį dešimtą kartą organizuotuose Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose už 2016 metų pasiekimus bendruomeniškumo srityje „Maximai“ įteiktas apdovanojimas didelių įmonių kategorijoje. Lietuviškas prekybos tinklas įvertintas už sprendimus, kuriais prisidedama remiant bendruomenės iniciatyvas ir skatinant jų veiklą. Vienas svarbiausių prekybos tinklo socialinių projektų – „Mes – bendruomenė“. Jaunimo užimtumo skatinimo programas pasiūliusioms savivaldybėms ir bendruomenėms šiemet „Maxima“ išdalino 60 tūkst. eurų paramos fondą.

 

 „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė įsitikinusi, kad valstybės ateičiai svarbus verslas, kuris bendruomeniškumą ir socialinę atsakomybę suvokia kaip neatsiejamą savo veiklos dalį: „Šiuo metu veikiame visoje Lietuvoje – esame integrali didžiųjų miestų ir mažesnių miestelių dalis. Bendruomenės stiprinimas – nuoseklus ir kryptingas mūsų visų darbas, prie kurio prisideda kiekvienas iš 16 tūkst. įmonės darbuotojų. Visuomet stengiamės atsižvelgti į bendruomenės poreikius, prisidėti prie švaresnės ir gražesnės aplinkos, kuri būtų funkcionali ir naudinga gyventojams bei miesto svečiams. Džiaugiuosi, jog prisidedame prie tokių reikšmingų paramos akcijų kaip „Maltiečių sriuba“, „Maisto bankas“, Mamų unijos rengiama iniciatyva „Reikia draugų“. Šiais metais organizuodami projektą „Mes – bendruomenė“ nusprendėme orientuotis į jaunimo užimtumo projektus, padedančius augti naujai kartai. Norime prisidėti prie jų įpročių formavimo, paskatinti laisvalaikį leisti prasmingai. Remdami Lietuvos vaikus mes įgaliname jaunąją, valstybės ateitį kursiančią kartą“, – sako K. Meidė.

Viena reikšmingiausių „Maxima“ iniciatyvų – trečius metus vykdomas projektas „Mes – bendruomenė“. Projekto laimėtojams prekybos tinklas skiria 70 proc. idėjai įgyvendinti reikalingo finansavimo. Iš viso jaunimo užimtumo skatinimo programas sumaniusioms savivaldybėms ir bendruomenėms šiemet buvo padalintas 60 tūkst. eurų siekiantis paramos fondas. Iš beveik 40-ties projektų „Mes – bendruomenė“ pateiktų idėjų buvo atrinktos šešios, kurios bus įgyvendintos Vilniuje, Rokiškyje, Kupiškyje, Marijampolėje, Neringoje bei Šilalėje.

„Maxima“ skatina mokinių pažangumą ir gabumų tobulinimą penkioliktus metus vykdydama projektą „Lietuvos Maksimalistai“, taip pat aktyviai bendradarbiauja su labdaros ir paramos fondu „Mamų unija“, draugija „SOS vaikų kaimas“, „Maisto bankas“, „Ankstukai” ir kt., kasmet prisijungia prie paramos vaikams projekto „Išsipildymo akcija“.

Nacionalinį atsakingo verslo apdovanojimą inicijuoja LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Jungtinių Tautų vystymo programa Lietuvoje. Organizatorių teigimu, Nacionaliniu atsakingo verslo apdovanojimu pagerbiamos tos įmonės, kurios prisideda prie socialinės gerovės kūrimo ir jos stiprinimo, poveikio aplinkai mažinimo Lietuvoje; jų veikla demonstruoja pačių įmonių lyderystę ir nuoširdų jų įsipareigojimą veikti skaidriai ir sąžiningai elgtis su darbuotojais, visuomene ir valstybe, vertinti verslo veiklos poveikį aplinkai ir mažinti tokio poveikio neigiamas pasekmes.

Apie bendrovę „Maxima LT“

 

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ šiemet mini savo 25-erių metų veiklos sukaktį. Tradicinės „Maximos“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena iš didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausias darbo vietų kūrėjas Lietuvoje. Šiuo metu Lietuvoje veikia 238 „Maximos“ parduotuvės, kuriose dirba beveik 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau kaip 550 tūkst. pirkėjų.

 

Daugiau informacijos:

Ernesta DAPKIENĖ,

„Maxima LT“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė