- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Dangutei Mikutienei – Japonijos vyriausybės ordinas

IMG_6550 [1]Lapkričio 3 d. Japonijos vyriausybė paskelbė apie Dangutės Mikutienės apdovanojimą Tekančios saulės ordinu su aukso spinduliais ir kaspinu už nuopelnus vystant draugiškus santykius ir tarpusavio supratimą tarp Japonijos ir Lietuvos.

D. Mikutienė, dalyvaudama Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Japonija grupės veikloje, o taip pat 16 metų būdama Seimo nare, prisidėjo prie draugiškų santykių tarp Lietuvos ir Japonijos politikų kūrimo. Ji aštuonerius metus buvo Tarpparlamentinių ryšių su Japonija grupės pirmininko pavaduotoja, o ketverius metus – grupės pirmininkė. Šiuo laikotarpiu D. Mikutienė lankėsi beveik visuose su Japonija susijusiuose renginiuose, priimdavo Japonijos žurnalistų ir verslininkų delegacijas.

D. Mikutienė aktyviai dirbo plėtojant Japonijos–Lietuvos dvišalius ryšius: nuo ekonomikos ir politikos iki renginių vaikams. 2014 m. suorganizavo vaikų piešinių konkursą, kuriame dalyvavo 1 168 vaikai; išleido piešinių albumą „Mes piešiame Japoniją“; parėmė leidinio „Mano mėgstamiausia Lietuva“ išleidimą japonų kalba. Be to, D. Mikutienės iniciatyva buvo suorganizuoti tokie su Japonija susiję renginiai kaip Sushi seminarai 2010, 2012, 2013 m. (Trakuose dalyvavo apie 220 žmonių), Jiutamai pasirodymas 2011 m. ir Lietuvos Japonijos verslo seminaras 2016 m. (Trakų r. savivaldybės salėje dalyvavo apie 50 svečių).

Japonijos ambasados kultūros skyriaus inf.