Kūrybiniai vaikų literatūros skaitymai „Vaikų žemė“

Tarptautinis literatūros festivalis Vilniaus lapai kviečia į kūrybinius vaikų literatūros skaitymus „Vaikų žemė“, vyksiančius Valstybės pažinimo centre.

Lapkričio 11 d., 11.30 val. (skirta 6-10 m. vaikams)
Projekto Raudonos nosys Gydytojai klounai Bela ir Zigmas skaitys Milošo Macoureko pasaką „Apie išėjusius pasivaikščioti makaronus“ ir drauge su mažaisiais leisis į nuotykių kupiną kelionę!

Kuris iš mūsų nemėgsta keliauti? Štai garsaus čekų rašytojo Milošo Macoureko pasakų pasaulyje keliauja net… makaronai. Užsiėmimo metu leisitės į pasaulinį kruizą: aplankysite zoologijos sodą, operos ir baleto teatrą bei kepurininko dirbtuves. Vaizduosite gyvūnus, atliksite operos arijas, mokysitės žygio dainos, lankstysite kepurę nuo saulės, o galiausiai siųsite atvirlaiškį iš kelionių savo brangiam žmogui.

DĖMESIO! Nepamirškite atsinešti draugo adreso, kuriuo išsiųsime atvirutę.

Lapkričio 11 d., 13.30 val. (skirta 7-10 metų vaikams)
Bitės Vilimaitės trumpą istoriją „Daug vaikų“ skaitys aktorė Judita Zareckaitė, edukacinius užsiėmimus ves „Vaikų linijos“ psichologė Smiltė Jasiulionė.

Draugas. Tai, matyt, vienas svarbiausių žodžių vaiko žodyne. Bet kas yra toji draugystė? Ar būna tobulų draugų? Ar reikia taikytis prie kitų, kad būtumei „geras“ draugas? Kaip draugai moka mus nustebinti? Tai klausimai, kylantys skaitant vieną įspūdingiausių lietuvių literatūros tekstų apie tikrą draugystę. Kartu su aktore nagrinėsime „draugystės dėžutės“ turinį, mokysimės saugoti paslaptis, o po draugystės šalį vaikus vedžios psichologė Smiltė Jasiulionė.

DĖMESIO! Ateidami atsineškite savo draugo namų adresą – siųsite jai/jam atvirlaiškį iš kelionės po Vaikų žemę

Lapkričio 12 d., 11.30 val. (skirta 7-10 metų vaikams)
Aktorė Eglė Driukaitė-Alesienė ir jai talkinsiantys pagalbininkai elfai skaitys Nijolės Kepenienės pasaką „Ką apsivilksi, tuo ir patapsi“.

Kai į pagalbą pasitelkiame fantaziją ir burtus, sportas tampa tikra kūryba. Šiame teatralizuotame skaityme bus daug persirenginėjimo, būrimo, o galiausiai – olimpinės literatūros žaidynės, kuriose pravers ne tik kūno, bet ir proto miklumas.

Lapkričio 12 d., 13.30 val. (skirta 7-11 metų vaikams)
Aktorė Judita Zareckaitė drauge su edukatore Milda Čeikiene ves užsiėmimą, grįstą Petro Cvirkos pasaka „Kupriukas muzikantas“.

Kas yra laimė? Pasakoje „Kupriukas muzikantas“ tenka pasirinkti tuščią arba pilną aukso maišą. Keista, tačiau pasirinkęs tuščią maišą randi laimę, o pasirinkęs maišą, pilną pinigų gauni negražią kuprą. Kalbėsime apie tai, kas kiekvienam mūsų yra laimė, kada jaučiamės laimingi, ko reikia šio jausmo patyrimui? Kas trukdo mums būti laimingais? Ką mums duoda pinigai, daiktai, ir ko jie negali duoti? Tekstą skaitysime panaudodami šešėlių teatrą. Po skaitymo vaikai susitiks su muzikantu, kuris papasakos apie savo pasirinktą instrumentą ir juo atliekamą muziką. Namo vaikai išsineš vertingą dovaną – patarimus ir praktinę medžiagą savarankiškam šešėlių teatro spektaklio rengimui.

Renginiai nemokami.

Užsiregistruokite jau šiandien! Registracija vykdoma: registracija.vpc@prezidentas.lt.

Naujienos iš interneto