Kokį čiužinį išsirinkti?

Namų lovos jaukumas ir šiluma – vienas didžiausių gyvenimo malonumų. Geras miegas užtikrina tai, kad pradėsime dieną kupini jėgų. Miego kokybė nemažai priklauso nuo to, kaip ir ant ko mes ilsimės ir miegame. Kad užtikrinti sau gerą poilsį labai svarbu išsirinkti patogų čiužinį. Prieš įsigyjant naują lovą kiekvienam iš mūsų iškylą klausimas: kokį čiužinį vertėtų išsirinkti? Čiužiniai užtikrina gerą miego gerovę, tačiau nemažai faktorių nulemia jo kokybę ir komfortą. Taigi ką reikia žinoti, kad išsirinkti gerą ir patogų čiužinį?

Daugelio žmonių manymu, reikia rinktis tokį čiužinį, kuris prisitaiko prie jūsų kūno linijų. O kaip žinoti, koks pasirinkimas jūsų kūnui tiks? Rinkitės tokį čiužinį, kuris prisitaikys prie jūsų miego įpročių, kūno kontūrų bei svorio. Kokį čiužinį rinktis jums padės išsirinkti miego specialistai, bet tik žinodami jūsų norus bei galimybes, jie pasiūlys optimaliausią sprendimą. Jūsų svoris, ūgis, miego pozos bei alergijos, tai svarbi informacija, kurią privalo žinoti čiužinių konsultantai.

Jei turite sveikatos problemų, patariama pasirinkti specialių terapeutinį čiužinį, pasikonsultavus su gydytoju-ortopedu. Jūsų naujas čiužinys turi būti pagamintas iš kokybiškų medžiagų ir labai kokybiškai išrinktas, nes tik toks čiužinys užtikrins patogų poilsį. Kad išsirinkti sau tinkamą čiužinį, reikia nepagailėti laiko ir suprasti savo pojūčius. Svarbiausia yra atkreipti dėmesį į šiuos tris kriterijus – kietumas, dydis ir kūno išlaikymo kokybė. Kad pajusti čiužinio kietumą reikia jį pajausti, ant jo pagulėti. Tik taip žinosite, ar jis tinka būtent jums. Kietumas turi būti optimalus, kad kūnas nebūtų per daug įsitempęs, tačiau vis tiek palaikytų stuburą. Kūno palaikymo kokybę parodo čiužinio taškinis elastingumas. Jis būdingas čiužiniams su nepriklausomų spyruoklių blokais. Čiužinio taškinis elastingumas padeda išlaikyti gulintį žmogų optimalioje padėtyje ir prisitaiko prie jo kūno linijų. Tokie čiužiniai dažniausiai vadinami „ortopediniais“. Tai vėl galite išbandyti atsigulę ant čiužinio.

Žinant visus svarbiausius kriterijus, galite ieškoti čiužinio. Prieš vykdami jį išbandyti, apsirenkite laisvai ir patogiai ir netausokite savo laiko. Pagulėkite ant čiužinio poza, kuria miegate, pabandykite apsiversti, atsigulkite ant nugaros. Gerai apžiūrėkite čiužinį, paieškokite defektų, įsitikinkite, kad nėra jokių įlinkimų arba iškilimų. Įsitikinkite, kad čiužinio kraštai tvirti ir elastingi. Jis neturi kilnotis ar girgždėti. Jei ieškote čiužinio dviem, vykite tikrinti jį kartu su partneriu, kad jis atitiktų jūsų abiejų poreikius. Įsitikinkite, kad turite pakankamai vietos ir netrukdote vienas kitam. Tinkamą čiužinį išsirinksite tik tada, jei nepagailėsite laiko jo paieškoms. Kuo didesnis pasirinkimas tuo didesnė tikimybė rasti „savąjį“ čiužinį. Svarbiausia yra susitelkti į savo kūno pojūčius ir neskubant ieškoti visiško komforto.

PR

Naujienos iš interneto