Tapkite šimtmečio pašto ženklų autoriais

konkursui_postlt

Lietuvos paštas primena, kad iki lapkričio 2 dienos vyksta 2018-aisiais leisimų pašto ženklų konkurso 2-asis turas. Meno ir kūrybinių industrijų atstovai kviečiami teikti savo sukurtus projektus ir tapti pašto ženklų autoriais, nes tai – nekasdienė galimybė savo indėliu įprasminti artėjantį Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

„Lietuvos paštui tenka atsakinga užduotis įamžinti valstybės atkūrimo šimtmetį ir reikšmingų istorinių įvykių datas, o to nepavyktų padaryti be meno ir kūrybinių industrijų atstovų indėlio. Primename, kad labai laukiame kūrinių, kurie atkreiptų visuomenės dėmesį į svarbius Lietuvos kultūros objektus, vykstančius reiškinius, skleistų pilietines nuostatas, savo laisvės ir tapatybės atpažinimo ženklus. Svarbiausia, kad visa tai nuguls ant pašto ženklų ir kitais metais su ypatinga žinia keliaus po visą pasaulį“, – teigia Lietuvos pašto Korporatyvinės rinkodaros grupės vadovė Jurga Strimaitienė.

Ateinančių metų pašto ženklų leidybos plano idėjinis temų spektras labai įvairus, nes prasmingas jubiliejines sukaktis mini ne tik Lietuvos valstybė, bet ir jos institucijos, bendruomenės, šimtmetį šalyje skaičiuoja moterų balsavimo teisės įtvirtinimas ir pirmieji lietuviški pašto ženklai.

Iki lapkričio 2 dienos laukiama pašto ženklų projektų temomis „Lietuvos tautinės mažumos ir bendrijos. Totoriai“, „Lietuvos gyvūnai (WWF laida)“, „Moterų balsavimo teisės įtvirtinimui Lietuvoje – 100 metų“, „Pirmiesiems lietuviškiems pašto ženklams – 100 metų“, „Šv. Kalėdos ir Naujieji metai“.

Pašto ženklų autoriams, kurių projektai geriausiai atspindės temas ir pasižymės meninio sprendimo originalumu, Lietuvos paštas skirs pinigines premijas – nuo 150 iki 720 eurų.

Konkursui pateiktus pašto blokų ar pašto ženklų projektus vertins Pašto mokos ženklų leidybos komisija, kurią sudaro LR susisiekimo ministerijos ir Lietuvos pašto atstovai, filatelistai, dailininkai, istorikai ir kitų sričių specialistai.

Autoriai turi pateikti originalius savo sukurtus pašto ženklų ar jų blokų projektus. Jeigu juose naudojamos kitų autorių nuotraukos, piešiniai, kiti dailės kūriniai ar jų dalys, privalu nurodyti autorius (ar jų teisių perėmėjus) ir pateikti šių rašytinius leidimus.

Visos pašto ženklų kūrimo konkurso sąlygos skelbiamos internetiniame Lietuvos pašto tinklalapyje.

 

Per metus Lietuvos paštas išleidžia 25–27 pašto ženklus. Lietuvos paštas taip pat teikia kurjerių, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

Tomas BAŠAROVAS,

AB Lietuvos pašto atstovas spaudai

 

 

Naujienos iš interneto