Forumo teatras Lentvario jaunimo centre

22406442_10154992646005994_1661992447445166115_n
Informacija apie renginį

Hala kartu su savo vyru Achmadu prieš kelis mėnesius atvyko gyventi į Vilnių iš Tripolio, Libijos sostinės. Ji turi seselės-akušerės išsilavinimą, o Achmadas studijuoja magistrantūroje. Pora ieško tinkamesnio būsto, nes kol kas gyvena abu mažame universiteto bendrabučio kambaryje. Hala taip pat ieško darbo.

Prasidėjus pabėgėlių krizei Lietuvos gyventojai vis įtariau žvelgia į musulmonus: dirbti vienoje darbovietėje su musulmonais nenorėtų daugiau nei trečdalis, o išnuomoti būsto daugiau nei pusė šalies gyventojų.

Kaip klostysis Halos ir Achmado gyvenimas Lietuvoje, nuspręsti galime mes: forumo teatro pasirodyme kiekvienas žiūrovas tampa dalyviu ir gali paveikti situacijos eigą.

Pasirodymas vyks spalio 25 d. 18 val. Lentvario jaunimo centre (Bažnyčios g. 26, Lentvaris). Renginys nemokamas.

Forumo teatras – tai interaktyvus būdas kelti visuomenei aktualias problemas, apie jas diskutuoti ir ieškoti optimalių sprendimų.

Po pasirodymo diskusijoje kartu su ekspertais aptarsime situaciją ir bandysime spręsti mums visiems opius klausimus.

Forumo teatro sumanytojas Augusto Boal teigė, kad forumo teatrą praktikuoti gali bet kas, net ir aktoriai. Forumo teatro grupės „4ROOMS“ atveju taip ir yra – tai profesionalūs aktoriai, dramos edukatoriai, turintys ir savo pilietinę poziciją, ir gebantys išgirsti kitą nuomonę, ir pasirengę aktualius klausimus diskutuoti su auditorija meninėmis formomis.

Trupę sudaro: Teatro ir kino aktorius, renginių režisierius Mantas Cegelskas, teatro ir kino aktorė Irena Jankutė, aktorius Valentinas Krulikovskis, dramos edukatorė, lektorė, taikomųjų teatro metodų ekspertė Raimonda Agnė Medeišienė.

Renginį organizuoja Všį „Europos namai“ kartu su NNVBO platforma pagal projektus „Žiniasklaida vystymuisi“ (Media4development), remiamą Europos Sąjungos, „Jaunimo švietimas apie Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus (DVT) iki 2030 m.: DVT‘30 jaunimas“, finansuojamą iš LR Užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos ir LADDER re-granting program (www.ladder-project.eu).

Lentvario jaunimo centro informacija

Naujienos iš interneto